Valsspelen doe je niet. Het is onsportief en gaat in tegen de kernwaarden in de sport. Wapens en drugs horen ook niet thuis op de sportclub. Helaas hebben ook sportverenigingen te maken met wedstrijdvervalsing en andere zaken die niet door de beugel kunnen.

Paragrafen:

FAQ

    • Dat hoeft niet. De keeper kan ook gewoon een slechte dag gehad hebben, bijvoorbeeld door slaapgebrek. Vermoed je dat er meer aan de hand zou kunnen zijn, praat er dan over met zowel de keeper als de trainer. Hou het in de gaten, kijk of het vaker voorkomt.

    • Dat hoeft niet, maar om zeker te weten dat de keeper gewoon zijn dag niet had, kun je de situatie uitzoeken. Ga het gesprek aan met zowel de keeper als de trainer. Ben je na dit gesprek niet 100% gerustgesteld, meld het dan bij het Centrum Veilige Sport Nederland (tel: 0900-2025590, mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl).

    • Nee, dat mag niet. Dit wordt Salonremise genoemd (wanneer de tegenstanders van tevoren afspreken voor gelijk spel te gaan aangezien dit in het voordeel van beide partijen is) valt onder matchfixing en is niet toegestaan.

    • Neem contact op met het Centrum Veilige Sport Nederland (tel: 0900-2025590, mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl) voor een vertrouwelijk gesprek. Het Centrum Veilige Sport Nederland is er ook voor dit soort gevallen, waarin er slechts een vermoeden bestaat.

    • Door de e-learning over matchfixing van NOC*NSF te volgen. Deze e-learning kan gevolgd worden door topsporters, talenten, scheidsrechters, coaches en clubeigenaren.

    • Neem contact op met de wijkagent binnen je gemeente om de vermoedens aan te kaarten en samen een goede aanpak voor het probleem vast te stellen. Ook kun je op de website van het CVSN meer te weten komen over hoe om te gaan met drugs of wapens op de sportclub.