T-Mobile NOCNSF en TeamNL in Olympisch Stadion 1920x1080 (1)

Odido: alles geven doe je nooit alleen

Als een van de grootste telecomproviders van Nederland vervult Odido een belangrijke rol. Odido verbindt mensen met elkaar. Ook in de sport is dit essentieel. Sporters maken gebruik van data en apps die inzicht geven in hun prestaties en kunnen die inzichten zo direct delen met de experts om hen heen. En vergeet ook niet de support om de sporters heen: het team áchter het team.

Een belangrijk onderdeel van het partnerschap is de samenwerking in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs in 2024.

Partner van de Nederlandse sport

Nationale Schermvrij-dag

Binnen de samenwerking met NOC*NSF wil Odido bijdragen aan de bewustwording van het schermgedrag bij kinderen en de vermindering van schermtijd. We zijn zo actief met onze smartphone dat we beweging soms vergeten, terwijl dat zo belangrijk is voor mentale en fysieke gezondheid. Als partner van TeamNL wil Odido daar verandering in brengen en introduceert daarom de Nationale Schermvrij-dag. Een dag waarop we twee uur lang ons scherm aan de kant leggen en samen gaan sporten. Onder begeleiding van bekende TeamNL atleten worden er sportlessen georganiseerd op basisscholen.

Meer over schermvrij-dag

Nederland het sportiefste land

Het partnerschap is op meer gericht dan alleen topsport. Odido, NOC*NSF en TeamNL werken ook samen in maatschappelijke projecten om de sportdeelname en het sportief bewegen in Nederland te stimuleren. Zo wil de telecompartij bijdragen aan het doel van NOC*NSF om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken.

De topsport en de breedtesport ontwikkelen

De samenwerking is op 8 februari 2023 gestart met concrete zichtbaarheid in shorttrack, basketbal en de hippische sport. En vanaf september voor alle 28 sportbonden die onderdeel zijn van TeamNL. Voor de sportbonden biedt dit partnership de mogelijkheid om hun sport te blijven ontwikkelen en door te groeien. Zo kan jong én oud blijven sporten en kunnen topsportambities waargemaakt worden.