Sportmatch: hét online sportboekingsplatform!

Meer inwoners aanzetten tot sporten, of hen vaker laten sporten, is voor veel gemeenten en sportbonden in Nederland een belangrijke uitdaging. Sportmatch biedt hierop het antwoord.

Sportmatch is hét online platform van NOC*NSF waarmee sportaanbod en de vraag naar sport bij elkaar worden gebracht. Via Sportmatch kunnen sportbonden eenvoudig al het aanbod van hun clubs presenteren, terwijl gemeenten alle lokale sportactiviteiten aan hun inwoners kunnen tonen. Dit betekent een actueel en compleet sportaanbod, het hele jaar door, 365 dagen lang. Zo stimuleer je de sportparticipatie voor sporters én niet-sporters in jouw gemeente en bij jouw clubs.

Schrijf je in voor een gratis demo >>

Sportmatch in cijfers

22
Platformen van sportbonden en gemeenten
400.000+
mensen laten sporten via Sportmatch
250.000+
boekingen
Cover Sportmatch Special

Welk probleem lost Sportmatch op?

Sportparticipatie in Nederland staat voor uitdagingen. Het aanbod, vooral bij niet-commerciële sportclubs, is vaak lastig te vinden. Potentiële sporters hebben zelden de tijd om alle websites van aanbieders te doorzoeken, en het huidige aanbod sluit niet altijd goed aan op hun wensen. Onderzoek wijst uit dat Nederlanders steeds vaker op hun eigen manier willen sporten, op flexibele tijden en met interesse in nieuwe sporten. Kennismaking en toegang tot deze sporten zijn essentieel. Sportmatch biedt ondersteuning aan gemeenten, sportbonden, clubs en inwoners bij deze uitdagingen.

Lees er alles over in het Sport, Bestuur & Management - Sportmatch special.

Vraag hem gratis aan

Voordelen sportbonden

 • Presenteer eenvoudig alle activiteiten van jouw clubs in één platform, waardoor potentiële sporters gemakkelijk een passende activiteit in hun buurt kunnen vinden. 

 • Leer van de ervaringen van andere sportbonden en profiteer van technologische ontwikkelingen zonder extra kosten, aangezien de techniek centraal wordt geregeld.  

 • Bereik nieuwe sportdeelnemers door integratie met je eigen database voor vervolg- of nieuwe activiteiten.

 • Verkrijg waardevolle inzichten uit sportdeelnamegegevens, trends en ontwikkelingen voor geïnformeerde besluitvorming.

 • Verbeter de samenwerking met clubs en commerciële partners, zoals de KNSB die samenwerkt met een commerciële partij voor het aanbieden van schaaklessen.

 • Ondersteun vrijwilligers van sportclubs met een eenvoudig te gebruiken platform, inclusief een handig dashboard, uitgebreide kennisbank, nieuws en promotietools. 

 • Creëer flexibel sportaanbod en introduceer nieuw aanbod voor effectieve ledenwerving. 
Schaken Website

Inspiratieartikel van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB)

De KNSB gebruikt sinds januari 2023 Sportmatch voor hun Schaak-off toernooi en om schaaklessen aan te bieden. We spraken Eric van Breugel, coördinator Breedteschaak KNSB, over hoe zij potentiële schakers willen bereiken met hun Sportmatchplatform ‘Start met Schaken’.

Lees meer

Voordelen gemeenten

 • Laat de technische kant van zoeken, boeken en betalen over aan het platform, zodat jij je volledig kunt wijden aan het stimuleren van inwoners met lokaal sportaanbod. 

 • Ontwikkel jouw eigen communicatie- en nieuwsplatform voor clubbestuurders, waar alle benodigde informatie op één plek toegankelijk is.

 • Realiseer een beter vindbaar en op behoeften afgestemd sportaanbod. 

 • Creëer een gebruiksvriendelijk platform waar inwoners gemakkelijk kunnen filteren op hun eigen interesses. 

 • Koppel het aanbod van sportclubs en maatschappelijke partners, waardoor het aanbod perfect inspeelt op de behoeften van inwoners. 

 • Haal waardevolle inzichten uit gegevens over sportdeelname, trends en ontwikkelingen voor een goed onderbouwd gemeentelijk sportbeleid. 

 • Put kennis uit de ervaringen van andere gemeenten en profiteer van technologische vooruitgang zonder extra kosten, aangezien de techniek centraal wordt beheerd. 

sportmatch - Alphen Vitaal 760 x 456 afb.jpg

Een succesverhaal in gemeente Alphen aan den Rijn

Tijdens de Nationale Sportweek in 2022 lanceerde de gemeente Alphen aan den Rijn hun Sportmatchplatform ‘Alphen Vitaal’. In dit interview deelt Emilie de Jong, beleidsadviseur sport- en preventie, hoe het platform fungeert als centrale hub voor alles wat met sport te maken heeft in de gemeente. 

Lees meer

Voordelen sportclubs

 • Plaats gemakkelijk en snel jouw aanbod in het platform, inclusief introductielessen, trainingen of evenementen.

 • Bereik een nieuw publiek dat je mogelijk niet zou aanspreken via je eigen website, en benader hen moeiteloos voor opvolg- of nieuwe activiteiten via Sportmatch. 

 • Krijg inzicht in de sportactiviteiten waar vraag naar is, zodat je jouw aanbod hierop kunt aanpassen.   

 • Vereenvoudig het contact met andere sportorganisaties en maatschappelijke partners via Sportmatch, om jouw aanbod beter af te stemmen op de doelgroep. 

 • Bespaar tijd voor vrijwilligers met automatisering van betalingen en communicatie, zodat de club zich kan concentreren op promotie en activiteiten.

 • Communiceer rechtstreeks met ingeschreven deelnemers voor vervolgtraining, andere activiteiten of lidmaatschap zonder tussenpersonen. 

 • Profiteer van snelle ondersteuning via chat, WhatsApp of e-mail bij vragen, zodat je als sportclub niet lang hoeft te wachten op hulp. 

Ook interesse in Sportmatch?

Benieuwd wat Sportmatch voor jouw gemeente of sportbond kan betekenen? Neem dan contact op met een van de onderstaande Sportmatch-specialisten.

Accountmanager

Sjoerd Reijnen

Een mensenmens, dat ben ik. Met een passie voor gadgets, technologie en (snelle) auto’s. Als partner haal ik veel voldoening en plezier uit het realiseren van gave projecten en het ontwikkelen op Sportmatch. Heel belangrijk voor mij is de manier waarop Infocaster samenwerkt, intern én extern. Zo kan ik mijn werk doen zoals ik dat het liefste doe: de connectie aangaan met mensen. "Gedreven, betrokken en betrouwbaar.” Deze mooie woorden van Rianne Croes over onze samenwerking beschrijven precíes welke indruk ik achter wil laten bij een klant. Ik word blij als deadlines worden gehaald, beloftes worden nagekomen, de klant verder wordt geholpen en we beiden met een goed gevoel terugkijken op onze samenwerking. Een blije klant - hoe cliché ook - is écht waar ik voor ga!

 1. Stuur je een e-mail?
 2. Bel mij

Sjoerd Reijnen

Accountmanager

Neem contact op

Productowner

Pascal Schepers

Binnen het programma 'Sportpromotie en sportaanbod' op de afdeling sportparticipatie begeleid ik projecten en evenementen naar externe partners en dan met name sportbonden en gemeenten. Met veel plezier en passie vervul ik de rol:

-Adviseur: Gemeenten die host city zijn van de Nationale Sportweek te begeleiden voor een optimale lokale sportweek
- Productowner: Sportbonden en gemeenten te onboarden en adviseren in het gebruik van Sportmatch om meer inwoners of nieuwe sporters kennis te laten maken met het sportaanbod.

 1. Stuur je een e-mail?
 2. Bel mij

Pascal Schepers

Productowner

Neem contact op

Succesvol in Lelystad, Deventer en bij de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie

Op dit moment wordt Sportmatch succesvol ingezet voor onder andere GolfstartSportbedrijf Lelystad en Sport in Deventer. Sportbedrijf Deventer heeft met lokale campagnes en activiteiten haar inwoners al meer dan 3100 boekingen zien maken. De Koninklijke Nederlands Golf Federatie heeft met de Golfstart al meer dan 3600 personen laten kennismaken met de golfsport. 

Co-funded by the European Union afb

In samenwerking met de EU

Het Sportmatch-project is mede gefinancierd vanuit de Europese Unie binnen het thema ‘’Grassroots sport programmes and infrastructure innovation’’. De kennis en inzichten die worden opgedaan in dit project worden gedeeld met zowel nationale als internationale partners, zoals sportbonden, gemeenten en Europese Nationale Olympische Comités (NOC's). Het project betreft een pilotproject met een looptijd van 24 maanden en is van start gegaan in het eerste kwartaal van 2022."

In collaboration with the European Union

The Sportmatch project is co-funded by the European Union under the theme 'Grassroots sport programmes and infrastructure innovation.' The knowledge and insights gained in this project are shared with both national and international partners, such as sports associations, municipalities, and European National Olympic Committees (NOCs). The project is a pilot project with a duration of 24 months and started in the first quarter of 2022.