Verenigingen sterker en toekomstbestendig maken

Verenigingen vormen het kloppend hart van onze samenleving. Rabobank, als coöperatie met leden, zet zich al geruime tijd in voor het Nederlandse verenigingsleven. Het partnerschap met NOC*NSF sluit hier naadloos op aan, met een gedeelde ambitie: verenigingen sterker maken voor de toekomst. Ondanks serieuze uitdagingen zoals ledenafname en een tekort aan vrijwilligers en competente bestuurders, blijven we vastbesloten om deze kwesties aan te pakken.

Daarnaast streven we naar duurzame accommodaties en sociale veiligheid op de club, omdat een stevig fundament cruciaal is. Samen bereiden we verenigingen voor op de toekomst en creëren we een inclusieve sportomgeving waar iedereen volop van kan genieten.

Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Samen met LKCA, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, helpen we verenigingen met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Wil je de club toegankelijker maken, meer sponsors werven of het clubhuis verduurzamen?

Met Rabo ClubSupport bieden we ondersteuning op maat. Het hele jaar door kun je als club deelnemen aan verschillende workshops en masterclasses. Ook kun je je club aanmelden voor een intensief traject, waarbij je 1-op-1 wordt begeleid door een expert.

Wil je meer informatie over Rabo ClubSupport?

Promoot jouw sportclub

Sport doet iets met je! En dat is de reden dat ontelbare vrijwilligers zich dag in dag uit 100% inzetten om het beste uit hun sportclub te halen. Om alle hardwerkende vrijwilligers daarbij een handje te helpen, hebben wij samen met onze partner Rabobank een aantal video's gemaakt met praktische tips om jouw sportclub nog beter te kunnen promoten.

Bekijk alle video's

De kracht van samen

Als coöperatieve bank geloven we in de kracht van samen om zo met elkaar meer mogelijk te maken. In dit geval voor het verenigingsleven in Nederland. Wij vinden dat een club meer is dan een club. Clubs in sport en cultuur zijn het cement van onze maatschappij. Het is van groot belang dat zij geholpen worden om klaar te zijn voor de toekomst. Daar zetten wij graag op in; het verenigingsleven is het belangrijkste onderdeel van ons sponsorstrategie.

Laat je inspireren

“Als ambassadeur van Rabo ClubSupport kan ik jongeren inspireren dat het hoogst haalbare ook mogelijk is voor mensen met een beperking. Heb je een handicap of niet? Zit je even niet lekker in je vel of heb je even geen motivatie? Hoe je je ook voelt of wie je ook bent, je kunt alles bereiken als je maar je best blijft doen en erin blijft geloven.”

Rabo ClubSupport-ambassadeur Niels Vink

Rabo ClubSupport

RaboClubSupport