Verenigingen sterker en toekomstbestendig maken

Vanwege de belangrijke rol die verenigingen in onze samenleving spelen, zet Rabobank (zelf een coöperatie met leden) zich al jaren in voor het verenigingsleven in ons land. Het partnership met NOC*NSF past daarbinnen. We bieden toegang tot de sport(vereniging) in Nederland en hebben dezelfde ambitie: verenigingen sterker en toekomstbestendiger maken. En dat is hard nodig. Er spelen structurele uitdagingen, zoals de teruggang in ledenaantal of het gebrek aan vrijwilligers en goede bestuurders die aangepakt moeten worden.

Rabo ClubSupport

Samen met LKCA, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, helpen we daarbij. Van 2021 tot 2031 gaan we met zijn drieën samenwerken en op grote schaal verenigingen in sport en cultuur ondersteunen. Dat doen met het programma Rabo ClubSupport. Je krijgt dan bijvoorbeeld begeleiding van een expert uit ons netwerk die je het beste kan helpen met het realiseren van een ambitie die je als club hebt. Op wat voor vlak ook. Daarbij bieden we ondersteuning met masterclasses, workshops, inspiratieavonden en seminars. Zo maken we samen meer mogelijk. En vooral, sterkere verenigingen.

Een club is meer dan een club

“Als coöperatieve bank geloven we in de kracht van samen om zo met elkaar meer mogelijk te maken. In dit geval voor het verenigingsleven in Nederland. Wij vinden dat een club meer is dan een club. Clubs in sport en cultuur zijn het cement van onze maatschappij. Het is van groot belang dat zij geholpen worden om klaar te zijn voor de toekomst. Daar zetten wij graag op in; het verenigingsleven is het belangrijkste onderdeel van ons sponsorstrategie.”

Leendert Bikker, directeur Communicatie Rabobank

Promoot jouw sportclub

Sport doet iets met je! En dat is de reden dat ontelbare vrijwilligers zich dag in dag uit 100% inzetten om het beste uit hun sportclub te halen. Om alle hardwerkende vrijwilligers daarbij een handje te helpen, hebben wij samen met onze partner Rabobank een aantal video's gemaakt met praktische tips om jouw sportclub nog beter te kunnen promoten.

Bekijk alle video's

De kracht van samen

Als coöperatieve bank geloven we in de kracht van samen om zo met elkaar meer mogelijk te maken. In dit geval voor het verenigingsleven in Nederland. Wij vinden dat een club meer is dan een club. Clubs in sport en cultuur zijn het cement van onze maatschappij. Het is van groot belang dat zij geholpen worden om klaar te zijn voor de toekomst. Daar zetten wij graag op in; het verenigingsleven is het belangrijkste onderdeel van ons sponsorstrategie.

Het verenigingsleven leeft als nooit tevoren

“We hebben de afgelopen maanden gezien dat het verenigingsleven in Nederland leeft als nooit tevoren. Juist nu verenigingsleden niet of beperkt samen kunnen komen op hun club, komt hun steunbetuiging via de uitgebrachte stemmen als geroepen. Wij zijn er als Rabobank trots op dat wij al deze verenigingen samen met onze lokale banken én leden hebben kunnen ondersteunen in de vorm van kennis, netwerk en financiën.”

Marielle Lichtenberg, directeur particuliere klanten van Rabobank

Rabo ClubSupport