we helpen je graag

NOC*NSF is ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie. Negentig landelijke sportorganisaties (77 sportbonden en 13 geassocieerden) zijn aangesloten bij NOC*NSF en vertegenwoordigen samen bijna 24.000 sportverenigingen met in totaal 5,2 miljoen georganiseerde sporters.

adresgegevens

Het kantoor van NOC*NSF is gehuisvest op Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem. Papendal is goed bereikbaar vanuit heel Nederland, zowel met eigen als met openbaar vervoer. We zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00

bezoekadres

NOC*NSF
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem

postadres

NOC*NSF
Postbus 302
6800 AH Arnhem

contactgegevens

Persberichten, vacatures en nieuws kunnen worden gemaild naar redactie@nocnsf.nl

telefoonnummer

026 - 4834400

veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op.

neem contact op
 • Mag ik het logo van NOC*NSF gebruiken in mijn communicatie?

  • Het is niet toegestaan om het logo van NOC*NSF commercieel dan wel promotioneel te gebruiken.

   Gebruik van dit corporate logo is alleen toegestaan om een redactioneel stuk over NOC*NSF te illustreren. Deze uitzondering geldt echter niet voor de productie van nieuwsbrieven, bulletins of andere marketingmaterialen van bedrijven/media. Daarnaast is het niet toegestaan het logo van NOC*NSF te verwerken in de leader, bumper of andere promotie van een redactionele programma.

 • Mag ik foto-/videomateriaal van wedstrijden van de Olympische Spelen gebruiken?

  • Het is niet toegestaan beeld- en geluidmateriaal (o.a. film-, foto- en geluidsfragmenten) van wedstrijden van de Olympische Spelen te gebruiken. Het IOC is rechthebbende op al het beeld- en geluidmateriaal. Hierdoor is het (in welke vorm dan ook) niet toegestaan bewegende beelden, stilstaande beelden en/of geluidsfragmenten opgenomen binnen de Olympische venues en/of het Olympisch dorp weer te geven. Dit geldt voor zowel live- als geregistreerde beelden (ook eigen gemaakte beelden).

   Het is als supporter wel toegestaan om beeld- en geluidmateriaal voor privé of niet-commerciële doeleinden te gebruiken. Foto’s mogen wel (mits niet-commercieel) op het internet gepubliceerd worden, bijvoorbeeld op social media (video- en geluidsfragmenten geheel niet).

 • Hoe kan ik lid worden van NOC*NSF?

  • Voor meer informatie over de toelatingseisen voor kandidaatleden, klik hier.

 • Hoeveel leden heeft NOC*NSF?

  • Cijfers over de georganiseerde sport zijn te vinden in de publicatie Ledental NOC*NSF. De meest recente gegevens kun je hier downloaden of bestellen.

 • Zijn er stageplaatsen beschikbaar bij NOC*NSF?

  • NOC*NSF werkt nauw samen met een aantal HBO-opleidingen en biedt studenten daarmee de mogelijkheid voor het volgen van een stage of afstudeeropdracht. Incidenteel  worden er ook specifieke stageopdrachten uitgezet, waarvan melding wordt gemaakt op onze website.

   -> Klik hier voor openstaande stage- of afstudeeropdrachten.

   Mail je liever rechtstreeks? Dat kan naar jobs@nocnsf.nl.

 • Waar kan ik de adresgegevens vinden van de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden?

  • De ledenlijst van de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden vind je hier.