Untitled Design 21

Accreditatie Spelen

Wil je als (sport)journalist of fotograaf in aanmerking komen voor een persaccreditatie voor één van onderstaande evenementen, neem dan onderstaande criteria in acht. Voor reguliere NOC*NSF (pers)bijeenkomsten volstaat aanmelding via het mailadres zoals in de betreffende persuitnodiging vermeld.

Contactgegevens pers en woordvoering

Deze pagina is ingericht voor media. Persberichten, vacatures en nieuws kun je mailen naar redactie@nocnsf.nl

Woordvoering

Lieselot Meelker
persvoorlichting@nocnsf.nl
+31 6 8348 5716

Persvoorlichter

Sonya Schonewille
persvoorlichting@nocnsf.nl
+31 6 3077 1901

Persvoorlichter

Thijs Pietersen
persvoorlichting@nocnsf.nl
+31 6 1251 7690

werkdagen ma t/m do

Persaccreditatie Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024

In aanmerking komen voor een accreditatie:

Journalisten van dag- en weekbladen, mits zij aangesloten zijn bij de NSP. Freelance-journalisten en –fotografen met vermelding van minimaal één door de NSP erkende opdrachtgever. Zij moeten eveneens in het bezit zijn van een geldige NSP-kaart. Journalisten/fotografen werkzaam voor een erkend bondsblad, opdracht wordt ingediend door de bond.

Accreditaties worden niet verleend aan:

  • 1. Vertegenwoordigers van media/websites die niet erkend worden door de NSP
  • 2. Technische staf, managers of andere begeleiders van sporters
  • 3. Persvoorlichters van sportbonden
  • 4. Marketingmanagers van nieuws- of sportmedia

Olympische Spelen

Een persaccreditatie voor de Olympische Spelen in Parijs moet op tijd worden aangevraagd. De eerste deadline (press by number) is vastgesteld op 31 januari 2023. Na toekenning volgt in het najaar de zogeheten press-by-name-procedure.

De inventarisatie van de accreditaties voor de Olympische Spelen heeft NOC*NSF ondergebracht bij de Nederlandse Sport Pers (NSP). De daadwerkelijke toekenning van de accreditaties gebeurt uiteraard in nauw overleg en samenwerking met NOC*NSF. Het aanvragen van een persaccreditatie voor Parijs 2024 kan door een mail te sturen aan info@nsp.nl met een kopie naar sonya.schonewille@nocnsf.nl. Na de deadline van 31 januari 2023 worden aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Paralympische Spelen

Een persaccreditatie aanvragen voor de Paralympische Spelen in Parijs 2024 kan door uiterlijk 31 mei 2023 te mailen naar sonya.schonewille@nocnsf.nl.

TeamNL Huis

Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs is er voor het eerst een TeamNL Huis. Daarmee komt er sinds corona weer een fysieke plek waar sportfans, friends & family samen met de sporters de Spelen kunnen beleven.

Voor geïnteresseerde media is het mogelijk een persaccreditatie aan te vragen voor het TeamNL Huis.

Het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen wordt ondergebracht in concertzaal Le Zénith in Parc de la Villette. In een tijdelijk onderkomen naast de concertzaal is een werkruimte voor de media ingericht. Tijdens de Paralympische Spelen is gekozen voor locatie Cabaret Sauvage in hetzelfde park. Het park ligt op ongeveer 10 minuten fietsen van station Gare du Nord en is ook per metro goed bereikbaar.

Aanmelden kan met de QR-code of via deze link.

Klik hier voor meer informatie over het TeamNL Huis.