Hoe kan NOC*NSF jou helpen?

Nederland telt zo’n 25.000 sportverenigingen. Bij die verenigingen zijn zo’n 150.000 vrijwilligers actief als bestuurder. Zonder hen zouden miljoenen Nederlanders niet kunnen sporten bij hun club. Clubbesturen zijn dus een onmisbare spil binnen het verenigingsleven in Nederland. Krachtige en goede bestuurders zorgen voor vitale verenigingen. Bij NOC*NSF kunnen bestuurders terecht voor onderwerpen die -ongeacht het type sport- een belangrijke rol spelen bij elke club of vereniging.

Diensten voor sportclubs

Samen met bonden en andere experts ontwikkelt NOC*NSF allerlei diensten om sportclubs sterker en toekomstbestendiger te maken. Denk hierbij aan opleidingen voor bestuurders, ouders, maar ook verenigingstrajecten om clubs duurzamer te maken en een kennisbank. Ook kan je je bij ons aanmelden om mee te doen aan het lokale Sportakkoord. Hieronder lees je daar meer over.

Advies over organiseren Algemene Vergadering tijdens de coronacrisis

Juist in deze periode, terwijl de coronacrisis ons beperkt in fysieke ontmoetingen, hebben de meeste sportverenigingen en sportbonden een Algemene Vergadering (hierna: “AV”) gepland. Deze kan nu niet op normale wijze doorgaan en het is de vraag hoe je hier het beste mee om kan gaan. Het is inmiddels wel duidelijk dat er al veel mogelijk is, maar ook dat er nog maar heel weinig praktische ervaring is. 

Sportakkoord

Via de lokale sportakkoorden wordt er direct met de verenigingen gesproken door de Adviseur Lokale Sport.