Hoe kan NOC*NSF jou helpen?

Nederland telt zo’n 25.000 sportverenigingen. Bij die verenigingen zijn zo’n 150.000 vrijwilligers actief als bestuurder. Zonder hen zouden miljoenen Nederlanders niet kunnen sporten bij hun club. Clubbesturen zijn dus een onmisbare spil binnen het verenigingsleven in Nederland. Krachtige en goede bestuurders zorgen voor vitale verenigingen. Bij NOC*NSF kunnen bestuurders terecht voor onderwerpen die -ongeacht het type sport- een belangrijke rol spelen bij elke club of vereniging.

Sportbestuurdersplatform

Het Sportbestuurdersplatform is dé community die clubbestuurders met elkaar verbindt. Lees er alles over op deze pagina.

Diensten voor sportclubs

Samen met bonden en andere experts ontwikkelt NOC*NSF allerlei diensten om sportclubs sterker en toekomstbestendiger te maken. Denk hierbij aan opleidingen voor bestuurders, ouders, maar ook verenigingstrajecten om clubs duurzamer te maken en een kennisbank. Ook kan je je bij ons aanmelden om mee te doen aan het lokale Sportakkoord. Hieronder lees je daar meer over.

Clubondersteuning

Er zijn diverse programma’s waarmee clubs hulp kunnen krijgen bij hun uitdagingen of ambities. Zo kan een club bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding krijgen bij het professionaliseren van het sponsorbeleid of trainers een cursus laten volgen, zodat ze zich pedagogisch of op technisch vlak kunnen ontwikkelen.

Sportakkoord

Via de lokale sportakkoorden wordt er direct met de verenigingen gesproken door de Adviseur Lokale Sport.