Sportmatch bestaat uit drie online platformen die aan elkaar gekoppeld zijn:

1. Sportboekingsplatform

Op het online boekingsplatform staat het altijd actuele sportaanbod verzameld. Bezoekers van het platform worden zo geïnspireerd, geactiveerd en gematcht aan de sport, sportclub en/of sportactiviteit die het beste bij hen past. Het zoeken, boeken en betalen gaan zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk, wat een hogere conversie betekent dus meer boekingen bij de sportclub of sportaanbieder.

2. Clubbase

Via Clubbase beheren sportaanbieders hun sport- en beweegaanbod dat zichtbaar is op sportboekingsplatform. Ze kunnen hier de nieuwste cursussen, actuele activiteiten en doorlopende trainingsprogramma's beheren. Met de tool voor het maken van promotiemateriaal kunnen sportclubs hun aanbod eenvoudig promoten bij de inwoners van jouw gemeente.

3. Sportbase

Sportbase biedt jou als sportbond of gemeente inzicht in de gegevens van sporters en sportaanbieders binnen die jouw platform gebruiken. Het helpt bij het ondersteunen van sport- en beweegaanbieders, het monitoren van resultaten en het ontwikkelen van een goed onderbouwd sportbeleid. 

Wat zijn belangrijkste functies van het sportboekingsplatform?

1. Overzichtelijke lijst met activiteiten

Sporters vinden eenvoudig het beschikbare sportaanbod in hun buurt, ingevoerd door sportclubs, verenigingen en andere relevante organisaties.

2. Zoek-, boek- en reviewmodule

  • Aanmelden voor sportactiviteiten, zoals trainingen of schoolsport, is mogelijk via mobiele apparaten, tablets en desktopcomputers.
  • Drie boekingsopties beschikbaar: gratis activiteiten, betaalde activiteiten via iDeal, creditcard, Apple Pay en PayPal, en betaalde activiteiten via credits.
  • Het aanmeldproces omvat volledige communicatie tussen sporter, club en trainer, inclusief annulering en betaling.

3. Koppeling tussen sportclubs, activiteiten en boekingsmogelijkheden

Activeer offline evenementen op het platform, waardoor bezoekers direct in aanraking komen met het sportclubaanbod, zoals bij de Koningsspelen, Nationale Sportweek en schoolvoetbaltoernooien.

4. Onbeperkte contentpagina's

Voeg eindeloos veel contentpagina's toe aan het sportboekingsplatform voor extra informatie.

5. Veilige gegevensverwerking

Garandeer veilige gegevensverwerking op het sportboekingsplatform, beheerd door de eigenaar en niet door NOC*NSF, Infocaster of derden.

 

Wat zijn de hoofdfunctionaliteiten van Clubbase?  

1. Sportactiviteiten beheren 

Beheer verschillende typen sportactiviteiten, waaronder losse evenementen, lesreeksen en themasessies, binnen Clubbase. 

2. Toegang tot kennisbank 

Krijg toegang tot een landelijke kennisbank met waardevolle artikelen voor sportaanbieders. Deze is aanpasbaar op lokaal niveau en biedt algemene sportinformatie. 

3. Voeg artikelen toe 

Voeg onbeperkt waardevolle kennisartikelen toe aan de kennisbank, specifiek gericht op het verrijken van lokale sportkennis. 

4. Promotietool voor sportclubs 

Gebruik de promotietool om jouw sportaanbod effectief onder de aandacht van inwoners te brengen. 

5. Directe ondersteuning via supporttool 

Profiteer van de supporttool in Clubbase waarmee sportclubs direct vragen kunnen stellen aan het Sportsupportteam van NOC*NSF via een chatfunctie. Hierdoor is snelle ondersteuning en begeleiding van sportaanbieders altijd binnen handbereik. 

 

Welke inzichten geeft Sportbase? 

Sportbase geeft gemeenten en bonden op een veilige manier, zonder zichtbare persoonsgegevens, inzicht in de volgende KPI’s: 

1. Gebruik van Clubbase door sportclubs 

Aantal deelnemende clubs en identificatie van contactpersonen. 

2. Boekingen op het Platform 

Meet het aantal boekingen op het platform, gemakkelijk te filteren en te downloaden. 

3. Aantal aangeboden sportactiviteiten 

Huidige en historische gegevens over aangeboden sportactiviteiten, waardoor nauwkeurige monitoring van aantallen mogelijk is. 

4. Beheer van wachtrij voor sporters 

Identificeer sporters die graag willen deelnemen, maar waarvoor de beschikbare plekken bezet zijn, dankzij de wachtrijfunctie.

5. Zoekgedrag bezoekers 

Bekijk waar de sportbehoefte is van de platformbezoekers. Zit het in een bepaalde sport, locatie, dag of tijd. De zoekgegevens zijn anoniem maar heel waardevol om met de sportaanbieders te delen om beter in te spelen op de behoefte 

Deze KPI's bieden waardevolle metingen en inzichten waarmee gemeenten en bonden sportbeleid kunnen optimaliseren, ondersteuning aan sportaanbieders kunnen optimaliseren en sportdeelname kunnen vergroten. 

 

Ook interesse in Sportmatch?

Benieuwd wat Sportmatch voor jouw gemeente of sportbond kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze Sportmatch-specialisten.

Accountmanager

Sjoerd Reijnen

Een mensenmens, dat ben ik. Met een passie voor gadgets, technologie en (snelle) auto’s. Als partner haal ik veel voldoening en plezier uit het realiseren van gave projecten en het ontwikkelen op Sportmatch. Heel belangrijk voor mij is de manier waarop Infocaster samenwerkt, intern én extern. Zo kan ik mijn werk doen zoals ik dat het liefste doe: de connectie aangaan met mensen. "Gedreven, betrokken en betrouwbaar.” Deze mooie woorden van Rianne Croes over onze samenwerking beschrijven precíes welke indruk ik achter wil laten bij een klant. Ik word blij als deadlines worden gehaald, beloftes worden nagekomen, de klant verder wordt geholpen en we beiden met een goed gevoel terugkijken op onze samenwerking. Een blije klant - hoe cliché ook - is écht waar ik voor ga!

  1. Stuur je een e-mail?
  2. Bel mij

Sjoerd Reijnen

Accountmanager

Neem contact op

Productowner

Pascal Schepers

Binnen het programma 'Sportpromotie en sportaanbod' op de afdeling sportparticipatie begeleid ik projecten en evenementen naar externe partners en dan met name sportbonden en gemeenten. Met veel plezier en passie vervul ik de rol:

-Adviseur: Gemeenten die host city zijn van de Nationale Sportweek te begeleiden voor een optimale lokale sportweek
- Productowner: Sportbonden en gemeenten te onboarden en adviseren in het gebruik van Sportmatch om meer inwoners of nieuwe sporters kennis te laten maken met het sportaanbod.

  1. Stuur je een e-mail?
  2. Bel mij

Pascal Schepers

Productowner

Neem contact op