Meer inwoners vaker laten sporten

Meer inwoners aan het sporten krijgen. Of váker laten sporten. Dat is voor veel gemeenten in Nederland de uitdaging. Sportmatch is het antwoord.

Het digitale sportactivatieprogramma van NOC*NSF breng het sportaanbod van jouw gemeente in beeld. Een actueel en compleet sportaanbod, 365 dagen per jaar. Zo stimuleer je de sportparticipatie voor sporters én niet-sporters in je gemeente.

Sportmatch bestaat uit drie online platformen die aan elkaar gekoppeld zijn:

  • Sport in [jouw gemeente]: Op het online platform ‘Sport in [jouw gemeentenaam]’ staat het altijd actuele sportaanbod binnen je gemeente verzameld. Inwoners worden zo geïnspireerd, geactiveerd en gematcht aan de sport, sportclub en/of sportactiviteit die het beste bij hen past.

  • Clubbase: Via Clubbase beheren sportaanbieders hun sport- en beweegaanbod dat op ‘Sport in [jouw gemeentenaam]’ te
    zien is. Van nieuwste cursus en actuele activiteiten tot het doorlopend trainingsaanbod. En met de tool voor het maken van promotiemateriaal kan de sportclub eenvoudig het aanbod promoten bij de inwoners uit je gemeente.

  • Sportbase: Sportbase geeft jou, als gemeente, inzicht in de data van sporters en sportaanbieders in je eigen gemeente. Het helpt om sport- en beweegaanbieders vanuit de gemeente te ondersteunen en te komen tot een gefundeerd sportbeleid.

Bekijk de onderstaande video voor meer uitleg: