Sportwedstrijden moeten eerlijk kunnen verlopen. Daarom is het belangrijk dat je als sportclub zo goed mogelijk probeert matchfixing te voorkomen. Dit doe je onder andere door te zorgen dat de leden van jouw sportvereniging nooit op hun eigen sportteam of de concurrentie wedden, het altijd melden als ze benaderd worden om vals te spelen en de regels ter voorkoming van matchfixing kennen.

Let op: sport- en wedstrijdregels kunnen internationaal verschillen!

Verder dien je als club voorzichtig te zijn met het openbaar maken van informatie; stel nooit informatie beschikbaar die kan worden gebruikt voor het plaatsen van weddenschappen. Vermoed je dat er binnen jouw sportvereniging sprake is van matchfixing? Meld dit dan aan het Centrum Veilige Sport).

Voorlichtingsmateriaal

Om sportverenigingen te helpen bij het voorkomen en bestrijden van matchfixing, heeft NOC*NSF voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld. Deze voorlichting wordt gegeven op TeamNL Centra, maar ook aan groepen topsporters op verzoek van sportbonden.

Als aanvulling op deze voorlichtingsbijeenkomsten biedt NOC*NSF een e-learning over matchfixing aan. Deze module kan gevolgd worden door topsporters, talenten, scheidsrechters, coaches en clubeigenaren.