Nationale Sportweek Header 2023

NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 – 15 t/m 24 september

Tijdens de Nationale Sportweek kun je verschillende sportactiviteiten uitproberen om een sport te vinden die bij jou past! Sport geeft je een boost! Dat speciale, energieke, blije en motiverende gevoel dat vrijkomt na het sporten. Het ervaren van deze boost is essentieel bij het vinden van een sport die bij jou past. De Nationale Sportweek is het ideale moment om verschillende sporten te ervaren en jouw boost te ontdekken.

Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt

Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt!

Tijdens de Nationale Sportweek kun je laagdrempelig kennismaken met het sportaanbod! Wil je weten welke sportactiviteiten er georganiseerd worden bij jou in de buurt? Kijk dan op de onderstaande landkaart voor het aanbod in jouw gemeente!

Host cities Aa en Hunze & Borger-Odoorn, Dordrecht en Venray pakken extra groot uit. Tijdens de Nationale Sportweek zetten zij tien dagen lang de sport extra in de schijnwerpers door verschillende sportactiviteiten en bijeenkomsten te organiseren. 

NSW Header 2023

Staat jouw gemeente niet op de Nationale Sportweek landkaart?

Wees gerust, in iedere gemeente is er voldoende sportaanbod. Bekijk onderstaande tips om het sportaanbod bij jou in de buurt te ontdekken:

• Doe de sportwijzer om te ontdekken welke sport bij jou past.
• Weet je al welke sport je wilt proberen? Bekijk de website van de sportbond voor het vinden van clubs in jouw buurt.
• Google op ‘sportclubs’ + de naam van jouw gemeente.
• Vraag vrienden, kennissen of buurtgenoten waar zij sporten en of je een keer mee kan.
• Vraag een proefles aan en probeer meerdere sporten uit. Zo ontdek je welke sport jou een boost geeft!

Meer over de Nationale Sportweek

Sport inspireert, brengt mensen samen en speelt een belangrijke rol in het vormen van je persoonlijkheid. Sport bepaalt voor een deel wie je bent, wat je doet en vooral met wie je dat doet. Tijdens de Nationale Sportweek willen we jou en zoveel mogelijk andere mensen in Nederland laten genieten van sport en sportief bewegen, ieder op zijn eigen manier.

Be Active EU 2023

De Europese Week van de Sport

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport die sinds 2015 elk jaar plaatsvindt. Deze week is een initiatief van de Europese Commissie en heeft als doel om Europeanen bewust te maken van het belang van een actieve levensstijl. Sport en sportief bewegen leveren immers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de Europese burgers. In 2023 is het motto #BeActive: een boodschap die tientallen landen gezamenlijk uitdroegen, terwijl er tal van activiteiten werden georganiseerd.