Nationale Sportweek Header 2023

Geen Nationale Sportweek in 2024, wel lokale sportweken

De kracht van de Olympische en Paralympische Spelen en de prestaties van TeamNL direct gebruiken als aanjager om inwoners van Nederland te inspireren en te activeren. Dit jaar gaat het gebeuren. In plaats van een activatieweek (de Nationale Sportweek) in september, benutten we het late voorjaar en de zomer om te laten zien dat sport je een boost geeft. 

Via het nieuwe TeamNL Kids les- en beweegprogramma halen we samen met scholen, gemeenten en bso’s de Olympische Spelen gevoelsmatig naar Nederland. Daarnaast starten we onder de vlag van TeamNL Sport Experience met een grootschalig programma aan sportieve activiteiten in zeven verschillende steden in Nederland.

Lees meer over TeamNL Kids

Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt!

In 2024 vervalt daarmee de bestaande vorm van de Nationale Sportweek als activatieweek in september. Veel gemeenten geven in 2024 wel invulling aan hun lokale sportweek. Want sport geeft je een boost. In welke vorm dan ook. Check de website van jouw gemeente om het sportaanbod bij jou in de buurt te ontdekken. 

Be Active EU 2023

De Europese Week van de Sport

De Europese week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie en heeft als doel om Europeanen bewust te maken van het belang van een actieve levensstijl. Sport en sportief bewegen leveren immers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de Europese burgers. Met het motto #BeActive dragen tientallen landen gezamenlijk een boodschap uit, terwijl er tal van activiteiten worden georganiseerd.