Sporten is goed voor je. Bewegen is onderdeel van een gezonde levensstijl. Daar hoort gezonde voeding en drank bij. Zorg daarom voor een gezond voedselaanbod in de kantine van je sportvereniging.

Maak je kantine gezonder

Je kantine gezonder maken kan eenvoudig. Door naast de wat ongezondere producten ook een aantrekkelijk, gezonder alternatief neer te zetten, kun je al een hele verbeterslag maken.

Door vervolgens de gezonde producten zichtbaarder en aantrekkelijker te maken, stimuleer je dat deze meer verkocht worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kleinere porties, popcorn naast de chips, gratis water, goedkoop fruit en volkoren tosti’s.

Gezonde uitstraling

Het gaat niet alleen om wat je aanbiedt, maar ook om hoe je het aanbiedt. Wil je gezonde voeding stimuleren, denk dan ook na over de uitstraling van je vereniging als het gaat om sponsoring en reclame van voedingsmiddelen.

Ondersteuning bij een gezond aanbod

NOC*NSF stimuleert en helpt sportclubs om aan de slag te gaan met een gezonder aanbod. De clubcoaches van JOGG-Teamfit kunnen je hierbij gratis en op maat ondersteunen. Daarnaast is er een checklist van het voedingscentrum speciaal voor sportclubs.