Gezonde Voeding

Aan de slag

Bij een gezondere sportomgeving, hoort ook een gezonder voedingsaanbod in de sportkantines en horeca van sportaccommodaties. Denk aan het aanbod van water, fruit en volkoren tosti naast het al bestaande aanbod.

Aan de slag met jullie eigen beleid op het gebied van gezonder eten en drinken?

Reclamecode Voedingsmiddelen

Als je je sportclub of sportevenement wilt laten sponsoren door een aanbieder van voedingsmiddelen, dan gelden er regels vanuit de Reclamecode voor Voedingsmiddelen. Met name als het gaat om sponsoring van jeugdteams of een sportevenement voor kinderen.

Wil je weten wat er kan en mag volgens de Reclamecode voor voedingsmiddelen als het gaat om sponsoring van een sportevenement?

Convenant Gezonde Sportevenementen

De sport heeft naast het volgen van de regels met betrekking tot de reclamecode, ook specifieke afspraken gemaakt over gezonde sportevenementen. Deze afspraken zijn gemaakt in het convenant ‘gezonde sportevenementen’ samen met een aantal gemeenten, sportmarketingbureaus, JOGG en NOC*NSF. Deze afspraken dragen net als de reclamecode bij aan het stimuleren van gezonde voedingskeuzes en sportsponsoring gericht op kinderen t/m 12 jaar. 

Coaching nodig?

Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Wil je coaching bij het creëren van een gezonder aanbod? Meld je vereniging aan bij Team:Fit. Zij helpen om het aanbod in de kantine lekkerder en gezonder te maken. Bespreek jouw ideeën met je persoonlijke Team:Fit Coach en zorg er samen voor dat jullie kantine gezonder én nog gezelliger wordt. Daarnaast helpen ze je ook met beleid op het gebied van roken en alcohol.

Coaching nodig? Meld je aan bij Team:Fit