De 23.000 sportverenigingen in ons land vormen samen met hun bonden het fundament van onze sportsamenleving. In deze podcast nemen we een kijkje in de praktijk. Welke onderwerpen houden clubs en hun bonden bezig? En wat kunnen andere verenigingen hiervan leren? 

Twee clubs en hun bonden praten over een actueel onderwerp. Waar lopen clubs tegenaan? En vooral, welke oplossingen weten ze te vinden? Dit en nog veel meer wordt gedeeld in deze podcast. Op de podcast-pagina wordt extra informatie gedeeld over het desbetreffende onderwerp 

Aflevering 2 - Hoe speel je als club in op de veranderende behoefte van de sporter?

In aflevering 2 bespreken we de transitie in de sport. Hoe creëer je een toekomstbestendige sportinfrastructuur? En hoe kan je als club en bond inspelen op de snel veranderende behoeftes van sporters? Aan het woord komen Danielle Wallet, directeur marketing van de NGF, Mart Jan Groenendijk, directeur golfclub Delfland, Anders Dielessen, Manager Innovatie en Digitale Strategie bij de KNLTB en Eric de Lange, voorzitter van Tennis & Padel Centrum Daalmeer.

Aflevering 1 - De sociale gevolgen van de coronacrisis voor clubs 

De gevolgen van de coronacrisis zijn dagelijks voelbaar bij de clubs in ons land. Voor veel clubs is het een uitdaging om contact te houden met hun leden. Hoe creëer je ook in deze periode betrokkenheid? Aan het woord komen Willem la Rivière (directeur van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond)Theodoor van Leeuwen (voorzitter van biljartvereniging ’t Ivoor), Rianne van Westen (voorzitter van korfbalvereniging ADO) en Mark Tissink (verenigingsadviseur van het Korfbalverbond). 

Beluister de aflevering, abonneer je en mis niets!

Extra info voor bij de eerste aflevering:

Tools:

communicatiepakket

Initiatieven biljarten en KNBB: 

- Sporters voor elkaar: pak de telefoon en maak even tijd voor elkaar

- Tijd voor krijt, programma tegen eenzaamheid

- Reserveringsplatform van de KNBB, 24Play

- 15 eenvoudige vuistregels voor communicatie van verenigingen

Initiatieven korfbal en KNKV:

- Acties om je vereniging te steunen

- 34 tuinen voorzien van korfbalmateriaal