Sportdeelname Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport Sportverenigingen

Sportwereld tegen corona: 34 tuinen voorzien van korfbalmateriaal dankzij korfbalvereniging MIA

Nicole Eyssen 8 april 2020
Sportwereld tegen corona: 34 tuinen voorzien van korfbalmateriaal dankzij korfbalvereniging MIA

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. Iedere werkdag lichten we een van die mooie initiatieven uit. Vandaag: korfbalvereniging ckv MIA uit Amersfoort, die hun korfbalpalen en ballen uitgeleend heeft aan leden.

Veel mensen moeten in deze tijd hun geliefde sport missen. Dat geldt ook voor de leden van ckv MIA uit Amersfoort. "Heel erg jammer, en we zijn blij dat we nu in elk geval ons steentje hebben bijgedragen," zegt voorzitter Coen Staal. Want naar de club komen zit er niet in, maar ook niet iedereen heeft een paal, korf en bal voorhanden om in ieder geval te blijven korfballen.

Dat dachten ook Joyce Meijborg en Anne Bulsink, (beiden jeugdtrainer en lid van de technische commissie), en daarmee werd het plan opgevat om de materialen uit te lenen aan de leden, die dan in hun eigen tuin lekker kunnen korfballen.

Verdelen onder de leden

Het idee uitvoeren had nog even wat voeten in de aarde, omdat de palen, voetplaten, korven en ballen nog in opslag in de sporthal lagen. Zodra die daar weggehaald en naar het eigen terrein van MIA overgebracht konden worden, zijn ze verdeeld onder de leden.

Anne Bulsink is heel blij met het initiatief en vooral met de enorme respons, die het kreeg. "Afgelopen zaterdag hebben wij al onze korfbalpalen uitgeleend. De mensen die wilden hebben ook een bal geleend. Leden konden vooraf aangeven of ze materiaal wilden lenen. Het liep storm: binnen een uur was alles vergeven!" 

Korf van oude wasmand

Er staan nu bij 34 gezinnen korven in de tuin. Joyce Meijborg: "Bij het ophalen van het materiaal waren de mensen heel blij. Ik herken het ook wel, je merkt als ouder dat je kind korfbal mist. Als trainer en tc-lid wil je graag dat de ontwikkelingen niet stil staan en dat de kinderen het plezier in de sport blijven behouden. De kinderen missen het korfbal en elkaar en zijn blij dat ze thuis aan de slag kunnen. Er waren al mensen die van een oude wasmand een korf hadden gemaakt. Een goed teken dat korfbal zo gemist wordt!"

Deel dit artikel op social media: