Missie H2

Samen maken we Nederland Waterstofland

De duurzame mogelijkheden van waterstof onder de aandacht brengen. En ons land positioneren als Nederland Waterstofland. Dat is de missie. Vanwege onze verbondenheid met wind en water zijn we daar uitstekend voor gepositioneerd. We hebben wind, zeehavens, kennis en de infrastructuur om er een succes van te maken. Met waterstof kunnen we onze duurzame klimaatambities verwezenlijken. 0% CO2-uitstoot in 2050 is mogelijk als we nu koers kiezen, is de overtuiging van Missie H2.

Missie H2, een initiatief van Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell, Stedin Groep en Toyota, wil een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Er is gekozen om dit samen te doen met TeamNL en de watersportbonden KNZB, KNRB en het Watersportverbond. Net als topsporters wil Missie H2 het beste uit ons energiesysteem  halen en de lat steeds hoger leggen. Dat maakt de keuze voor TeamNL en watersporters logisch: windsurfer Kiran Badloe en zeilster Marit Bouwmeester hoef je echt niet uit te leggen wat de kracht van water is en de noodzaak van de energietransitie.

Als olympisch kampioen ben ik mij heel bewust van de kracht van water. Water is de belangrijkste voorwaarde voor het leven op aarde. Het bepaalt hoe we ons voelen en gedragen. Samen met Missie H2 geloof ik in water(stof) als duurzame energiebron.
Marit Bouwmeester, olympisch kampioen Laser Radiaal

Andere boegbeelden van de campagne ‘Nederland Waterstofland’ zijn, in sommige gevallen meervoudig, Olympisch, Paralympisch, Wereld-, Europees en Nederlands Kampioenen: Liesette Bruinsma, Ferry Weertman en Ilse Paulis & Marieke Keijser.

Onze nationale watersporthelden werken dagelijks met de oerkrachten van wind en water, hét handelsmerk van Nederland Waterstofland. En hét recept voor ons collectieve eindplaatje, een betaalbaar en duurzaam energiesysteem op basis van groene stroom en groene waterstof!
Henk Jacobs, Kernteam Missie H2

Nederland waterstofland