Header Teamnl In De Klas

TeamNL Kids

Aankomende zomer gaan onze sporters naar Parijs om hun dromen waar te maken. Samen gaan ze voor unieke prestaties en strijden ze voor Nederland. Met TeamNL Kids wil NOC*NSF de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs naar Nederland halen.

Het TeamNL Kids programma kan door basisscholen, bso's en buurtsportcoaches worden ingezet. Dit programma inspireert kinderen van 4 t/m 12 jaar in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen met de kracht van sport, om zelf in beweging te komen. Daarnaast maken kinderen kennis met TeamNL, de Olympische en Paralympische Spelen én de bijbehorende sporten en waarden.

Bestel nu het TeamNL Kids les- en beweegpakket!

Waaruit bestaat TeamNL Kids?

Het programma van TeamNL Kids bestaat uit twee onderdelen:

1. TeamNL Challenges

Breng kinderen in beweging en laat ze sportplezier ervaren met de TeamNL Challenges. De challenges bestaan uit allerlei leuke, sportieve oefeningen waarmee kinderen in de (gym)les, op het schoolplein, bij de bso of in de buurt kennismaken met de olympische en paralympische sporten.

2. TeamNL Lespakket

Met het TeamNL Lespakket leren kinderen op een leuke en interactieve manier meer over TeamNL en de Olympische en Paralympische Spelen. Zo leren ze meer over de bijbehorende waarden, sportplezier en het positieve belang van sporten en sportief bewegen voor hun gezondheid.

Teamnl Sporter In De Klas

Save the date! - TeamNL Kids 2024 

Omcirkel 20 maart in je agenda, we delen dan belangrijke informatie! We verwachten TeamNL Kids halverwege mei in je (digitale) postvak te kunnen bezorgen.  

Samen creëren we een oranje golf die in aanloop naar en tijdens de Spelen van Parijs door ons land gaat en inspireren we kinderen met de kracht van sport, om zelf in beweging te komen.  

Olympische Spelen: 26 juli t/m 11 augustus 

Paralympische Spelen: 28 augustus t/m 8 september 

Waarom TeamNL Kids?

TeamNL Kids is een onderdeel binnen de Olympische Beweging. Het belangrijkste doel van de Olympische Beweging is meebouwen aan een vreedzame en betere wereld. Deze beweging wil jongeren opvoeden in de olympische geest: via sport en zonder enige vorm van discriminatie, met wederzijds begrip, vriendschap, solidariteit en fairplay. 

 1. Lees meer over de Olympische Waarden

Het doel van TeamNL Kids

 • Activeren

 • Inspireren

 • Leren

 • Informeren

 • Deelname aan sport verhogen

   

 • Enthousiasme creëren

 • Olympische Waarden meegeven aan jeugd: excellentie, respect en vriendschap.

 • Paralympische Waarden meegeven aan jeugd: moed, vastberadenheid, inspiratie en gelijkheid.

Wat is TeamNL?

De sporters van TeamNL vertegenwoordigen ons land op het allerhoogste podium. In hun discipline staan ze op EK’s, WK’s en de Spelen. Van roeien tot handbal, van atletiek tot zwemmen. Samen gaan ze voor unieke prestaties.​

Iedere keuze telt op naar maar één ding: dat ene magische moment waarin ze het allerbeste uit zichzelf halen. Maar de weg naar de top is niet gemakkelijk. Onze sporters worden geconfronteerd met teleurstellingen, tegenslagen en blessures. Toch weerhoudt niets hen ervan om hun droom waar te maken. ​

Elke training, elke wedstrijd en bij elke tegenstander weer die grens verleggen. Of het nu gaat om honderdsten, duizendsten, een perfecte oefening, slag, stoot of schot: elke dag werken onze topsporters aan weer een beetje beter. Sneller. Fitter. Sterker. Hoger. Verder. ​

Dat doen ze niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen. Want TeamNL is niet een team van individuele sporters, het is een team van ons allemaal. ​

Verschillende disciplines, allemaal Oranje. En samen schitteren onze sporters voor Nederland.​

TeamNL. Onze sporters in Oranje