760X456 Website (1)

TeamNL Kids

Aankomende zomer gaan onze sporters naar Parijs om hun dromen waar te maken. Samen gaan ze voor unieke prestaties en strijden ze voor Nederland. Met TeamNL Kids wil NOC*NSF de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs naar Nederland halen. Het TeamNL Kids programma kan door basisscholen, bso’s en buurtsportcoaches worden ingezet.

Dit programma inspireert kinderen van 4 t/m 12 jaar in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen met de kracht van sport, om zelf in beweging te komen. Daarnaast maken kinderen kennis met TeamNL, de Olympische en Paralympische Spelen én de bijbehorende sporten en waarden.

Meld je nu aan voor het TeamNL Kids les- en beweegpakket!

Waaruit bestaat TeamNL Kids?

Het programma van TeamNL Kids bestaat uit twee onderdelen die vanaf medio mei beschikbaar zijn:

Lesprogramma voor in de klas

Met het TeamNL Lesprogramma leren kinderen op een leuke en interactieve manier meer over TeamNL en de Olympische en Paralympische Spelen. Het lesprogramma wordt ontwikkeld voor juffen en meesters van de onderbouw en de bovenbouw. In de online lesomgeving staan de vijf Olympische ringen centraal met de volgende thema’s: De Sporten, De Spelen, Samen, De landen en In beweging! Elk thema vraagt een inspanning van ca. 30 minuten. Zo leren de kinderen meer over de bijbehorende waarden, sportplezier en het positieve belang van sporten en sportief bewegen voor hun gezondheid. Elke les wordt geïntroduceerd door een TeamNL’er die deelneemt aan de Olympische of Paralympische Spelen.

Beweegprogramma voor gymleraren, bso's en buurtsportcoaches

Breng kinderen in beweging en laat ze sportplezier ervaren met het TeamNL Kids Beweegprogramma. Het programma is gericht op gymdocenten, bso-medewerkers en buurstsportcoaches. Zij kunnen onder begeleiding van een digitaal pakket kinderen in beweging brengen. Het pakket bestaat uit beweegkaarten waar verschillende sportieve uitdagingen op staan. Alle uitdagingen, ook wel challenges genoemd, zijn gekoppeld aan TeamNL’ers, zodat kinderen op een actieve manier kunnen toeleven naar de Olympische en Paralympische Spelen. Voer samen alle challenges zo goed mogelijk uit en maak de bijbehorende stempelkaart vol.

TeamNL Kids

Laat je inspireren en haal net als de sporters van het TeamNL het beste uit jezelf. 

Kidsnl Fanpakket

Het TeamNL Kids Fanpakket

Ga volledig op in de Olympische en Paralympische spelen met het TeamNL Kids Fanpakket! Het pakket is speciaal samengesteld en bevat onder andere plaktattoos, vlaggen, diploma’s en schmink sticks in kleuren van de Nederlandse én Franse vlag. Koop het pakket in onze webshop en neem kinderen mee in de ultieme Oranje-ervaring. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt. 

Koop nu

Olympische Spelen: 26 juli t/m 11 augustus 

Paralympische Spelen: 28 augustus t/m 8 september 

Waarom TeamNL Kids?

TeamNL Kids is een onderdeel binnen de Olympische Beweging. Het belangrijkste doel van de Olympische Beweging is meebouwen aan een vreedzame en betere wereld. Deze beweging wil jongeren opvoeden in de olympische geest: via sport en zonder enige vorm van discriminatie, met wederzijds begrip, vriendschap, solidariteit en fairplay.  

Het ervaren van plezier bij sport en bewegen is erg belangrijk. Zeker op jonge leeftijd, als de basis wordt gelegd voor een leven lang sporten. De focus ligt daarom expliciet op de jongere leeftijdsgroep (4 t/m 12 jaar) om de drop-out op latere leeftijd (13 t/m 18 jaar) voor te zijn. 

 1. Lees meer over de Olympische Waarden

Het doel van TeamNL Kids

 • Activeren

 • Inspireren

 • Leren

 • Informeren

 • Deelname aan sport verhogen

   

 • Enthousiasme creëren

 • Olympische Waarden meegeven aan jeugd: excellentie, respect en vriendschap.

 • Paralympische Waarden meegeven aan jeugd: moed, vastberadenheid, inspiratie en gelijkheid.

Wat is TeamNL?

De sporters van TeamNL vertegenwoordigen ons land op het allerhoogste podium. In hun discipline staan ze op EK’s, WK’s en de Spelen. Van roeien tot handbal, van atletiek tot zwemmen. Samen gaan ze voor unieke prestaties.​

Iedere keuze telt op naar maar één ding: dat ene magische moment waarin ze het allerbeste uit zichzelf halen. Maar de weg naar de top is niet gemakkelijk. Onze sporters worden geconfronteerd met teleurstellingen, tegenslagen en blessures. Toch weerhoudt niets hen ervan om hun droom waar te maken. ​

Elke training, elke wedstrijd en bij elke tegenstander weer die grens verleggen. Of het nu gaat om honderdsten, duizendsten, een perfecte oefening, slag, stoot of schot: elke dag werken onze topsporters aan weer een beetje beter. Sneller. Fitter. Sterker. Hoger. Verder. ​

Dat doen ze niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen. Want TeamNL is niet een team van individuele sporters, het is een team van ons allemaal. ​

Verschillende disciplines, allemaal Oranje. En samen schitteren onze sporters voor Nederland.​

TeamNL. Onze sporters in Oranje