Header Teamnl In De Klas

TeamNL in de Klas

Ontdek TeamNL in de Klas! NOC*NSF ontwikkelt olympische lespakketten voor basisschoolleerlingen. Zo kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met de Olympische en Paralympische Spelen en de Olympische Waarden.

Het pakket bevat lessen, quizzen, gymlessen en kleurplaten en zijn gespecificeerd voor groep 1 t/m 4, groep 5 + 6 en groep 7 + 8.

Ontvang nu gratis onze lespakketten!

Save the date – TeamNL in de Klas 2023/2024

In 2024 gaan onze topsporters naar Parijs om hun dromen waar te maken. Er is veel te vertellen over het podium waar onze topsporters onvergetelijke prestaties neerzetten. In de lespakketten gebeurt dat op een leuke en inspirerende manier. We enthousiasmeren kinderen in de klas met sport en beweging!

Noteer nu alvast in de agenda: TeamNL in de klas lespakket voor het tweede deel van het schooljaar, in aanloop naar de Zomerspelen in Parijs!

Heb je interesse in het lespakket of wil je meer informatie? Meld je dan nu vrijblijvend aan. Voor overige vragen neem contact op met educatie@nocnsf.nl.

Teamnl Sporter In De Klas

Meld je dit jaar nog aan en maak kans op een TeamNL’er in de klas!

Wat is er nou leuker dan de dingen uit het lespakket van TeamNL in de klas doen? Het samen met een TeamNL’er beleven! Meld je dit jaar nog aan en maak kans op deze unieke ervaring!

Waarom TeamNL in de Klas?

TeamNL in de Klas is een onderdeel binnen de Olympische Beweging. Het belangrijkste doel van de Olympische Beweging is meebouwen aan een vreedzame en betere wereld. Ze wil jongeren opvoeden in de olympische geest: via sport en zonder enige vorm van discriminatie, met wederzijds begrip, vriendschap, solidariteit en fairplay.

De Olympische Beweging bestaat uit het IOC, de internationale sportfederaties, de organisatiecomités van Olympische Spelen, de nationale olympische comités, de daarbij aangesloten nationale sportorganisaties, hun sportverenigingen en alle mensen die daarbinnen sportief of anderszins actief zijn. Met behulp van sport, cultuur en educatie wil de Olympische Beweging bijdragen aan een vreedzamere wereld.

Om de grondbeginselen en waarden van het olympisme in Nederland op sportgebied te promoten, ontwikkelde NOC*NSF een Olympisch Educatief Programma genaamd ‘TeamNL in de Klas’ voor alle niveaus van het basisonderwijs.

Het doel van TeamNL in de Klas:

  • Inspireren
  • Informeren
  • Enthousiasme creëren
  • Deelname aan sport verhogen
  • Olympische waarden meegeven aan jeugd: excellentie, respect en vriendschap.
  1. Lees meer over de Olympische Waarden

Wat is TeamNL?

De sporters van TeamNL vertegenwoordigen ons land op het allerhoogste podium. In hun discipline staan ze op EK’s, WK’s en de Spelen. Van roeien tot handbal, van atletiek tot zwemmen. Samen gaan ze voor unieke prestaties.​

Iedere keuze telt op naar maar één ding: dat ene magische moment waarin ze het allerbeste uit zichzelf halen. Maar de weg naar de top is niet gemakkelijk. Onze sporters worden geconfronteerd met teleurstellingen, tegenslagen en blessures. Toch weerhoudt niets hen ervan om hun droom waar te maken. ​

Elke training, elke wedstrijd en bij elke tegenstander weer die grens verleggen. Of het nu gaat om honderdsten, duizendsten, een perfecte oefening, slag, stoot of schot: elke dag werken onze topsporters aan weer een beetje beter. Sneller. Fitter. Sterker. Hoger. Verder. ​

Dat doen ze niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen. Want TeamNL is niet een team van individuele sporters, het is een team van ons allemaal. ​

Verschillende disciplines, allemaal Oranje. En samen schitteren onze sporters voor Nederland.​

TeamNL. Onze sporters in Oranje