Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij laat veel mensen winnen, en niet alleen miljoenen aan prijzengeld. De opbrengst van de loterijen gaat naar 18 goede doelen en de sport in Nederland. Elke deelnemer aan een van de zeven kansspelen van Nederlandse Loterij (Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, krasloten en Toto) draagt daarmee bij aan een sportiever Nederland.

Nederlandse Loterij steunt de gehele sport in Nederland. Van breedtesport tot TeamNL. Voor beide hebben we samen campagnes gedaan. Bijvoorbeeld rond de Nationale Sportweek of tijdens de Olympische Spelen met de medailletaxi. Doordat we intensief als partners samenwerken en gezamenlijk projecten oppakken, zie je dat het effect van onze campagnes toeneemt. Ze worden sterker, effectiever en met betere resultaten tot gevolg. Wat dus weer ten goede komt aan de sport.

Samenwerken doen we ook bij de Gezonde Generatie. Dat is een initiatief van 20 gezondheidsfondsen die willen dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving, met een gezonde leefstijl waar zij volop worden gesteund door mensen om hen heen. Het doel is dat de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste jeugd van de wereld is. Een prachtig initiatief dat we beide met volle overtuiging omarmen en ondersteunen. Vanzelfsprekend.

De kracht van sport en sporters kan enorm versterkend werken voor je merk. Als je kijkt hoe wij campagnes vanuit onze spelmerken aanvliegen, zie je dat we daarbij vaak werken met TeamNL sporters. Zij zijn rolmodellen en geven zo’n campagne een enorme boost. En geven ook autoriteit mee aan de campagnes. Zeker als je daarbij kunt vertellen dat een groot deel van het nettoresultaat terugvloeit naar de sport. Dat maakt de boodschap die je via de sporters vertelt extra relevant.
Joost Zuure, hoofd sponsoring & beneficianten en Judith Keizer, sponsor en activatiemanager Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij en Nationale Sportweek

Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Nederlandse Loterij steunt jaarlijks met een groot deel van haar opbrengst via NOC*NSF de Nederlandse amateur-, top- en gehandicapten sport.