Themafonds Ik Neem Je Mee Fonds 50 Plus

Bestrijding eenzaamheid via sport

Haal iemand uit z’n isolement en laat hem meegenieten van sport! Veel 50-plussers zijn opgegroeid met sport en genieten nog steeds van de sociale contacten, de zinvolle vrije tijdsbesteding, het fitte gevoel en plezier dat sport en sportieve ontmoetingen oplevert. Maar er zijn ook 50-plussers die wel zouden willen sporten, maar de weg naar sport niet goed vinden.

Ook is er helaas steeds meer eenzaamheid, zelfs al bij de leeftijdscategorie 50 jaar en ouder. In Nederland zijn meer dan 1 miljoen mensen, ouder dan 55, eenzaam. 200.000 personen hiervan geeft zelfs aan extreem eenzaam te zijn. Sport kan hiervoor een oplossing bieden. Maar dat gaat niet vanzelf.

Wat kan ik doen?

Om te beginnen roepen we sporters op om iemand uit hun omgeving persoonlijk uit te nodigen en te introduceren in hun eigen vereniging of sportgroep.

Wat is nog meer nodig?

Om de drempel om te gaan sporten te verlagen, is persoonlijke aandacht en begeleiding in het eerste jaar essentieel. Ook helpen een passend sportaanbod en goede instructie om snel actief mee te kunnen sporten en zich thuis te voelen in de nieuwe omgeving.

Hoe kan ik daaraan bijdragen?

Met een bijdrage aan het Ik Neem Je Mee Fonds - 50Plus maakt u dit mogelijk. Met iedere € 250,- kunnen wij iemand via sport uit zijn isolement halen. Daarmee kunnen meer mensen genieten van samen sporten en alle voordelen die dit oplevert.

Deze bijdrage wordt door NOC*NSF verstrekt aan verenigingen of andere lokale sportaanbieders, die nieuwe activiteiten voor 50-plussers organiseren en zorgen dat ze goed worden begeleid. Het budget wordt ingezet voor extra introductiekosten.

Wat is voor mij de beste manier om te geven?

Bent u benieuwd welke manier van geven het beste bij u past? En of dit nog fiscale voordelen kan opleveren? Gebruik dan de Geefwijzer op Sportdaargeefjeom.nl.

Contact

Wilt u meer weten over Geven aan Sport of heeft u reeds besloten om bij te dragen aan het Ik Neem Je Mee Fonds 50 Plus van NOC*NSF? Vul dan het antwoordformulier in.