Leo van der Kar Sportfonds: ondersteuning van talentontwikkeling

Wat doet het fonds?

Met het Leo van der Kar Sportfonds biedt NOC*NSF u de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van Nederlandse sporttalenten. Het fonds biedt jonge, talentvolle sporters middels een buitenlandse stage een kans om serieus kennis te maken met de topsport en de topsportcultuur. Ook het trainen onder een gerenommeerde buitenlandse coach geeft een extra dimensie. Met een talentstage doet een talent tevens waardevolle levenservaring op die ook na de sportcarrière van pas komt. Een stage kost gemiddeld zo’n € 5.000,- en wordt gefinancierd uit giften en legaten aan het fonds.

Historie Leo van der Kar Sportfonds

Sommige talenten kunnen een extra zetje in de rug gebruiken om dat laatste stapje te kunnen zetten. Met dit doel werd in 1960 door Leo van der Kar een sportfonds opgericht. Het bestaat nog steeds en is sinds het voorjaar van 2014 onder beheer van NOC*NSF. De sport is Leo van der Kar en iedereen die aan dit fonds heeft bijgedragen, dankbaar voor dit mooie initiatief. Een initiatief dat al ruim 1.500 sporttalenten heeft kunnen helpen aan een waardevolle buitenlandse stage. Daarom blijft zijn naam gekoppeld aan het talentfonds.

In de afgelopen ruim 50 jaar hebben veel aankomende talenten via het Leo van der Kar Sportfonds kunnen kennismaken met de topsportcultuur en vaak beslissende ervaring kunnen opdoen. Hierbij kunt u denken aan polsstokhoogspringer Rens Blom, driebander Dick Jaspers, turner Jeffrey Wammes, judoka Deborah Gravenstijn , roeier Ronald Florijn, schaker Jan Timman, tafeltennisster Bettine Vriesekoop, tennisser Tom Okker, en ook wielrenner Servais Knaven. Zeer diverse takken van sport. Zij kijken nog steeds met dankbaarheid terug op hun stage.

Wilt u een stage (mede) mogelijk maken?

Wilt u bijdragen aan talentontwikkeling via het Leo van der Kar Sportfonds? Laat het ons weten via het reactieformulier.

Contact

Gerben van Hardeveld

Gerben van Hardeveld

info@nocnsf.nl

026-4834400