Communicatiemiddelen De sport wordt rookvrij

In 2025 zijn alle sportclubs in Nederland rookvrij. Dat hebben sportbonden en NOC*NSF, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vastgelegd in het Nationaal Preventieakkoord. Inmiddels zijn er al meer dan 2.500 sportclubs officieel geregistreerd als rookvrij. Met de campagne ‘De sport wordt rookvrij’ inspireren we sportclubs aan de slag te gaan met een rookvrije sportomgeving. De campagne sluit aan bij de campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ en is ontwikkeld in samenwerking met de Rookvrije Generatie.

We hebben verschillende communicatiemiddelen beschikbaar om sportclubs te motiveren werk te maken van een rookvrije sportomgeving en uiteindelijk volledig rookvrij te worden. Deze middelen zijn vrij te gebruiken en naar wens sportspecifiek te maken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwsbericht voor buitensportclubs

Dit nieuwsbericht is naar wens aan te passen en kan je op de site plaatsen of direct naar buitensportclubs sturen, om zoveel mogelijk sportclubs te motiveren werk te maken van een rookvrije sportomgeving en uiteindelijk volledig rookvrij te worden.  

Voorbeeld nieuwsbericht voor buitensportclubs

Nieuwsbericht voor binnensportclubs

Dit nieuwsbericht is naar wens aan te passen en kan je op de site plaatsen of direct naar binnensportclubs sturen, om zoveel mogelijk sportclubs te motiveren werk te maken van een rookvrije sportomgeving en uiteindelijk volledig rookvrij te worden.  

Voorbeeld nieuwsbericht voor binnensportclubs

Social media posts

Deze social media posts zijn naar wens aan te passen en kan je gebruiken om zoveel mogelijk sportclubs te motiveren werk te maken van een rookvrije sportomgeving en uiteindelijk volledig rookvrij te worden.

Voorbeeld social media posts

Visuals

Deze visuals kun je gebruiken voor social mediaberichten, de website en nieuwsbrieven om zoveel mogelijk sportclubs te motiveren werk te maken van een rookvrije sportomgeving en uiteindelijk volledig rookvrij te worden. 

Download de visuals

Campagnevideo’s

Er zijn drie video’s met voormalig topsporters Teun de Nooijer, Frank de Boer en Michaëlla Krajicek beschikbaar. Zij gaan terug naar hun jeugdclubs, die rookvrij zijn geworden. Samen met de huidige jeugdleden, hun ouders en vrijwilligers die op de club actief zijn roepen deze bekende sporters alle sportclubs van Nederland op om ook rookvrij te worden. Naast de drie ‘terug naar de club-video’s’ is er één compilatievideo. Alle video’s zijn beschikbaar in drie verschillende formaten: 

  • 1:1 – meest geschikt voor op de feed van Instagram, ook bruikbaar op Twitter, LinkedIn en Facebook 
  • 9:16 – meest geschikt voor Instagram stories 
  • 16:9 -  meest geschikt voor Twitter, LinkedIn en Facebook 
Download de video’s