laat het vuur branden

Een jaar voor de Spelen. Alweer. Dat is een bijzonder en vooral uniek gegeven. Het kwam nooit eerder voor. Voor ons was het ook even omschakelen. Maar hoe langer het duurde, hoe sterker het gevoel dat dit ook een kans is. Want we waren al klaar om te presteren in Tokio en krijgen nu een jaar extra om sterker, sneller en beter te worden. Dat is onze absolute overtuiging.

we voelen de passie en drive

We concluderen, nu de meeste rook is opgetrokken, dat we er als sportland nog steeds ontzettend goed voor staan. We voelen de passie en drive van alle sporters, coaches en staf om te doen wat ze het liefste doen: hun sport beoefenen. Precies de motivatie die we met man en macht ondersteunen zodat we als land volgend jaar vaak kunnen juichen. Want dat missen we natuurlijk. Dat gevoel van eenheid van een hele natie. Juichen voor de sporters in oranje. Dat gevoel bij mooie sportmomenten of bij het winnen van medailles. Sporters maken ons land trots, inspireren generaties en geven een gevoel van eenheid. Dat is precies wat we nodig hebben en waar we aan blijven werken.

nog één jaar tot Tokio: “Ik kijk er zo naar uit om iedereen aan het werk te zien”

Over exact een jaar beginnen de Olympische Spelen in Tokio. Aansluitend (vanaf 24 augustus) worden de Paralympische Spelen gehouden. Chefs de mission Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer blikken terug op de afgelopen maanden, maar richten hun vizier vooral op de toekomst. “Die pure passie is juist extra aangewakkerd.”

Lees het hele interview

download nu het magazine – Laat het vuur branden

In deze speciale uitgave vertellen Arno, Diede en Churandy over hun dromen op weg naar Tokio en hoe zij het vuur laten branden. Ook lees je leuke weetjes over het olympisch vuur, de historische fakkeltochten en legendarische sporters die de vlam ontstaken. Wist je trouwens dat het olympisch vuur een Nederlandse ‘uitvinding’ is? Je leest het in dit bijzondere magazine.

Download het magazine »

"aanvallende houding richting de Spelen van Tokio"

Hoe de Olympische en Paralympische Spelen er komend jaar precies gaan uitzien, dat is nog giswerk. Maar de fundamenten voor een succesvolle doorgang zijn inmiddels gelegd. Technisch directeur Maurits Hendriks benadrukt de voordelen van het uitstel van deze Spelen. “Een jaar extra voorbereidingstijd. Dat is ook een unieke kans.”

Lees het hele interview

Partners

Marianne Timmer over haar reis met de EYOF ploeg

Default

Partners

Onze partners op een rij

link

Uno

Dos

Tekst

In kleur

Chef de mission Marianne Timmer zag team lachen en groeien tijdens EYOF

Chef de mission Marianne Timmer zag team lachen en groeien tijdens EYOF

lees meer

Titel

tekst
link
ik zeg veel omdat mijn foto dan verder naar rechts opschuift, maar dat is niet zo en moet nog aangepast worden
Piet Bell
Piet Bell Belhamel

Titel met opsomming

  • Opsomming 1

  • Opsomming 2

Video