Wat bieden we?

Team voeding heeft diverse middelen, factsheets en protocollen ontwikkeld voor de praktijk. Zie hieronder het aanbod.

Inzet voedingsexpert

NOC*NSF stelt voor een programma of campagne het aantal uur inzet van een voedingsexpert vast en deelt dit aantal uur met bond of TeamNL centrum. De bond of het TeamNL centrum verwerkt dit vervolgens in de aanvraag Maatwerkfinanciering Topsport. Meer informatie over de voorwaarden voor het indienen van een aanvraag voor Maatwerkfinanciering Topsport voor de inzet van specialistische begeleiding voor bonden en TeamNL centra, is te vinden in de portal VMS. Neem voor meer informatie of vragen contact op met hoofdexpert Asker Jeukendrup of projectleider Annette Smit.

Gezond Eetgedrag En Eetstoornissen

Optimaal eetgedrag en eetstoornissen

NOC*NSF heeft als missie het creëren van optimale sportomstandigheden voor iedereen: van recreant tot (para) topsporter, tot vrijwilliger en fan. De meer specifieke missie van TeamNL is het inspireren en het verbinden van Nederland vanuit de prestaties van TeamNL. Zo laat TeamNL zien dat Nederland veel wint met sport. Hierin is het algeheel welbevinden, de mentale en fysieke gezondheid en de veiligheid van alle sporters in Nederland een essentieel onderdeel.

De TeamNL Experts voeding, medisch en prestatiegedrag hebben samengewerkt om onderstaande richtlijnen voor sporters, coaches, ondersteunende stafleden, clinici en sportbonden te ontwikkelen.

Lees meer over dit project

Vragen over het aanbod van medisch?

Asker Jeukendrup

Heb je vragen over het aanbod van voeding? Stel je vraag aan hoofdexpert Asker.

  1. Neem contact op

Asker Jeukendrup

Hoofdexpert voeding