Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Samen zetten we sport op de lokale politieke agenda

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Daarom zijn we op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek  die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten.

De verkiezingen lijken nog ver weg, maar politieke partijen gaan binnenkort al aan de slag met het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s. Hét moment om de kracht van sport bij hen onder de aandacht te brengen. Meld je daarom nu aan voor het lokale sportcampagneteam van jouw gemeente!

Direct aanmelden

Aanmelden voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente kan via dit formulier

Je kunt je aanmelden op persoonlijke titel, maar zeker ook namens de sportraad, sportfederatie of kernteam van het sportakkoord in jouw gemeente. Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen en wellicht vorm jij binnenkort samen met andere sportliefhebbers het campagneteam in jouw gemeente.

Is een lokaal campagneteam iets voor mij?

Nog niet helemaal zeker of dit iets voor je is? Bekijk de animatievideo of check deze pagina wat je kunt verwachten en naar wie we precies op zoek zijn.

Waarom een lokaal sportcampagneteam?

De lokale politieke partijen spelen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van sport en bewegen in jouw gemeente. Na de gemeenteraadsverkiezingen wordt opnieuw bepaald hoeveel het nieuwe College van B&W van de gemeente hierin investeert. Met behulp van lokale sportcampagneteams willen we de politiek zo goed mogelijk informeren over de kracht van sport, zodat sport en bewegen de juiste plek krijgen in het nieuwe collegeakkoord.

Sportcampagneteam NL

De lokale sportcampagneteams worden ondersteund door het Sportcampagneteam NL. Een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Vereniging Sport & Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Sportkracht12, met medewerking van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Bombilogos