Politiek Den Haag kom in beweging 760

Zet de kracht van sport in voor een sterker Nederland

Topsporters Koen Beijen, Mariska Beijer, Danny Makkelie en Menno van Gorp doen een brede oproep aan politiek Den Haag: Zet de kracht van sport in voor een sterker Nederland. Op alle relevante beleidsterreinen. En breek met de nieuwe plannen het fundament van de sport niet af! Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!

Hockeyer Koen Bijen wil meer investeringen in trainers en coaches

Door de plannen van de formerende politieke partijen in Den Haag komen sportclubs in Nederland nóg meer onder druk te staan. Hockeyer Koen Bijen roept het toekomstige kabinet op om meer te investeren in voldoende én bekwame trainers en coaches. Zodat iedereen met plezier kan sporten.

Koen: “Een goede trainer en coach gun ik elk kind. Van de mini’s tot aan topsport. Op het hockeyveld, op de atletiekbaan, in de turnhal of in het zwembad. Waar dan ook.”

Breaker Menno van Gorp pleit voor betaalbare en toegankelijke sport

In zijn oproep aan de politiek in Den Haag pleit meervoudig wereldkampioen breakdance Menno van Gorp voor toegankelijke en betaalbare sport. Zodat iedereen mee kan doen. Oók mensen met een kleine portemonnee.

De btw-verhoging naar 21% raakt ten minste 7 miljoen sporters en vele sportondernemers en sportclubs. Menno vindt dat onbegrijpelijk. 

Hij heeft een duidelijke boodschap voor de politiek in Den Haag: “Sporten en bewegen is niet meer voor iedereen vanzelfsprekend, terwijl sport verbindt. Het maakt ons gezond. En gelukkig. Niet iedereen kan sporten omdat het duur is. Dus investeer meer in sportdeelname, zodat iedereen mee kan doen.” 

"Neem sport mee bij het inrichten van de publieke ruimte. En in het natuurbeleid."

De ruimte om te sporten staat onder grote druk. Mede door de desastreuze plannen van de formerende partijen in Den Haag. Mariska Beijer, Paralympisch- en wereldkampioen rolstoelbasketbal, heeft een duidelijke boodschap voor de politiek in Den Haag. "Neem sport mee bij het inrichten van de publieke ruimte. En in het natuurbeleid. Zodat iedereen de kans krijgt om te kunnen sporten. Binnen in een hal of buiten op een sportveld. In de wijk of in de natuur. Sport gaat niet vanzelf."

Stimuleer vrijwilligerswerk en versimpel de regels voor sportverenigingen

Betaald voetbal scheidsrechter Danny Makkelie en zijn oproep aan de politiek: “Stimuleer vrijwilligerswerk, verhoog de vrijwilligersvergoeding en versimpel de regels voor sportverenigingen. Zorg er daarnaast voor dat professionals vrijwilligers kunnen ondersteunen!”