Atletencommissie NOCNSF

De Atletencommissie is er voor topsporters. Omdat we zelf actieve topsporters zijn of zijn geweest, kennen we de wereld van topsport.

Allemaal hebben we ons eigen aandachtsgebied en onze eigen motivatie om ons in te zetten voor de beste omstandigheden voor de topsporters van Nederland.

De Atletencommissie van NOC*NSF bestaat uit:

Inge Janssen

voorzitter

Sport: Roeien

Taken als voorzitter: Bestuurlijke zaken

Verantwoordelijk voor het thema: Olympisch

"Topsporters geven alles voor hun sport en weten heel goed wat nodig is om hun doelen te behalen. Toch is de positie van topsporters vaak onzeker en fragiel. Het is onze missie om die positie te versterken en te zorgen dat de stem van topsporters altijd wordt meegenomen in het topsportbeleid."

atletencommissie@nocnsf.nl

voorzitter

voorzitter atletencommissie

Robin Tabeling

vice-voorzitter

Sport: Badminton

Taken als vice-voorzitter: Bestuurlijke zaken

Verantwoordelijk voor de thema’s: Atletenvertegenwoordiging en Olympisch

"Als topsporter zelf merkte ik het belang van de stem van de sporter bij grote beslissingen. Het horen van deze stem begint met een goede atleten vertegenwoordiging en daar maak ik mij in de AC hard voor, op nationaal en internationaal gebied!"

atletencommissie@nocnsf.nl

vice-voorzitter

vice-voorzitter atletencommissie

Ferry Weertman

penningmeester

Sport: Openwaterzwemmen

Taken als penningmeester: Bestuurlijke zaken en financiën

Verantwoordelijk voor het thema: Olympisch

"Zeggen dat dingen niet goed zijn of beter moeten, dat kan iedereen. Maar er zijn maar weinig mensen die zich echt willen inzetten voor verandering. Ik kijk er naar uit om de topsporters van Nederland te ondersteunen in het waarmaken van hun dromen."

atletencommissie@nocnsf.nl

penningmeester

penningmeester atletencommissie

Barbara van Bergen

Sport: Para-skiën

Verantwoordelijk voor het thema: Paralympisch

Overige taken: Communicatie

"We hebben als sporters zoveel kennis in huis, dat het zonde is als dat zou verdwijnen. Ik draag graag m’n steentje bij om te zorgen dat de huidige en toekomstige generatie topsporters met goed sportbeleid het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat sporters ons beter kunnen vinden en weten wat we doen. Via onze communicatiekanalen gaan we keihard aan de slag om jullie nog beter op de hoogte te houden.’’

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Bo Bet

Sport: Trampolinespringen

Verantwoordelijk voor de thema’s: Anti-doping, Integriteit en Medisch

"Topsport is zuiver en eerlijk: de beste wint! Hier ga je als topsporter vanuit en wil je de hele tijd mee bezig moeten zijn. Daarom werken we er als Atletencommissie achter de schermen hard aan dat deze randvoorwaarden voor élke topsporter goed geregeld zijn."

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Esmé Kamphuis

Sport: Bobslee

Verantwoordelijk voor de thema’s: Medisch en Anti-doping

"De afgelopen jaren hebben we als Atletencommissie meegewerkt aan het opstellen van de 'Medische Gedragscode'. Gezien de unieke positie van de medische staf binnen een (top)sportteam en het nauwe overleg met de overige begeleidingsstaf was er behoefte aan een richtlijn waarin zowel de medische staf als jij als sporter beschermd wordt. We zijn dan ook trots dat dit gelukt! Mochten wij kunnen helpen met (andere) vraagstukken op medisch of anti-doping gebied, dan horen we het graag!"

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Jelmar Bos

Sport: Para-Atletiek

Verantwoordelijk voor de thema’s: Voorzieningen & advies en Paralympisch

"Topsport is een vak. En om te kunnen excelleren in je werk heb je de beste voorzieningen nodig. Van vervoer tot verzekeringen: wij zetten ons in voor optimale voorzieningen voor topsporters."

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Kimberley Bos

Sport: Skeleton

Verantwoordelijk voor de thema’s: Duale carrière & onderwijs en Anti-doping

"Sinds 1 maart 2022 mag ik deel uitmaken van de Atletencommissie. Ik zal me gaan bezighouden met anti-doping en duale carrière/onderwijs. Ik hoop met mijn ervaring als topsporter een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse topsportcultuur en dat ik een luisterend oor kan bieden voor mijn mede-topsporters."

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Maarten Meiners

Sport: Skiën

Verantwoordelijk voor het thema: Voorzieningen & advies

Overige taken: Financiën

"Met mijn opgedane kennis als topsporter en mijn achtergrond in financiën, hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren op financieel en organisatorisch vlak"

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Madelein Meppelink

Sport: Beachvolleybal

Verantwoordelijk voor het thema: Atletenvertegenwoordiging

"Als topsporters focussen we ons op presteren tijdens de competities en daarvoor zijn onder andere optimale voorzieningen nodig. Sommige voorzieningen zijn heel logisch voor ons als atleten maar niet altijd voor de mensen om ons heen. Daarom is het van belang dat we proactief mee denken als atleten, waaronder in de bondsatletenvertegenwoordigingen."

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Marit Dopheide

Sport: Atletiek

Verantwoordelijk voor het thema: Integriteit

Overige taken: Communicatie  

"Als topsporters doen we er dagelijks alles aan om zo goed mogelijk te presteren. Dit presteren móet in mijn ogen in een veilige topsportomgeving gebeuren. Een omgeving waarin aandacht is voor de mens achter de topsporter. Een omgeving waarin sporters zich kunnen en durven uitspreken. Voor ons als Atletencommissie ligt hier een belangrijke taak om dit te blijven aanjagen."

atletencommissie@nocnsf.nl

lid atletencommissie

Volg de Atletencommissie: