Paardensport BSR AGENCY

Voorzieningen & advies

Voor het leveren van topprestaties zijn goede voorzieningen belangrijk. Met een topsportstatus (A-, HP of Selectiestatus) zijn onder voorwaarden verschillende financiële en materiële voorzieningen beschikbaar vanuit NOC*NSF. Zoals het stipendium, de kostenvergoeding, vervoer en de topsportpolis. Met deze voorzieningen word jij ondersteund, zodat jij je kunt focussen op jouw sportieve prestaties.

De Atletencommissie is nauw betrokken bij de afdeling Athlete Services van NOC*NSF. We geven advies en denken mee over de bestaande voorzieningen, maar brainstormen ook over nieuwe vormen van ondersteuning.

Daarnaast overleggen we met TeamNL@work over de ondersteuning die jij nodig hebt om je op maatschappelijk vlak (door) te ontwikkelen.

  • Check Athlete services voor informatie en voorwaarden over de verschillende voorzieningen vanuit NOC*NSF.

  • Check TeamNL@work voor de verschillende programma’s zoals loopbaanbegeleiding, arbeidsmarktoriëntatie en diverse groepsprogramma’s.

Mis jij bepaalde voorzieningen of loop je ergens tegenaan bij de huidige voorzieningen? Neem dan contact met ons op.

Voorbeeld inspanningen Atletencommissie

Tijdens de coronacrisis liepen veel topsporters inkomsten mis door het wegvallen van wedstrijden en sponsoring. Dit was voor de Atletencommissie aanleiding om op te komen voor de sporters die tussen wal en schip dreigden te geraken.

Samen met NOC*NSF, NL Sporter en het Fonds voor de Topsporter hebben we de handen ineen geslagen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de zogenoemde Tijdelijke Corona Regeling waarbij topsporters financiële ondersteuning konden aanvragen voor de misgelopen inkomsten.

Volg de Atletencommissie: