Ac Webinar

Webinars over het belang van een gedragen atletenvertegenwoordiging binnen topsportbonden

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht voor alle topsportbonden om een gedragen atletenvertegenwoordiging te hebben. Jouw betrokkenheid als atleet is hierbij van cruciaal belang. Ben je al actief in de atletenvertegenwoordiging, wil je dat gaan doen of ben je gewoon benieuwd naar onze ervaringen. Dan zijn deze webinars iets voor jou.

Voormalig TeamNL-atlete Nouchka Fontijn gaat in deze informatieve webinars in gesprek met AC-voorzitter Inge Janssen en Adam Bakker van NL Sporter. De webinars belichten het belang van een gedragen atletenvertegenwoordiging, waarom dit een belangrijk  onderwerp is, en wat atleten kunnen doen om hun bond te  ondersteunen in dit proces.

Enkele van de belangrijkste onderwerpen die in deze webinars aan bod komen, zijn:

1. Waarom een gedragen atletenvertegenwoordiging belangrijk is:
Ontdek waarom een atletenvertegenwoordiging binnen sportbonden  van cruciaal belang is en hoe dit atleten kan helpen hun stem te laten meetellen bij bestuurlijke beslissingen.

2. De uitdagingen en aspecten van een atletenvertegenwoordiging:
Krijg inzicht in de verschillende aspecten en uitdagingen die komen  kijken bij het opzetten van een atletenvertegenwoordiging binnen  een sportbond.

3. Hoe jij als atleet kan bijdragen:
Leer hoe jij als atleet kunt bijdragen aan het succes van de atletenvertegenwoordiging binnen jouw bond en hoe je jouw stem kunt laten horen.

Na het bekijken van de webinars kun je ook het digitale magazine  en de FAQ raadplegen voor verdere informatie. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de NOC*NSF Atletencommissie of NL Sporter. Wij zijn er voor jou!

Volg de Atletencommissie op