Topsport Atletencommissie Sportbonden

NOC*NSF Atletencommissie zoekt versterking

27 augustus 2024
NOC*NSF Atletencommissie zoekt versterking

Na de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024 zoekt de NOC*NSF Atletencommissie vijf nieuwe leden. Ben jij een (voormalig) topsporter en wil je de topsport in Nederland verbeteren? Dit is je kans om echt iets te betekenen voor topsporters.

De Atletencommissie bestaat uit (voormalige) topsporters die zich inzetten voor de belangen van Nederlandse topsporters. Eens per maand komen ze samen om een avond te vergaderen. Ze bespreken actuele onderwerpen, geven hun mening, bepalen het gezamenlijke standpunt en hoe ze er verder mee aan de slag gaan. Dat kan een afspraak zijn met NOC*NSF, maar ook te maken hebben met acties richting bondsatletencommissie. 

De Atletencommissie zoekt kandidaten die:

  • De Nederlandse nationaliteit hebben;
  • Een A-, HP- of selectiestatus hebben, of die status in de afgelopen vier jaar hebben gehad;
  • Geïnteresseerd zijn in het verbeteren van het topsportbeleid;
  • Een positief kritische blik hebben;
  • Enkele uren per week beschikbaar zijn, inclusief één vergaderavond per maand.

Ervaring is niet vereist, maar kennis van medische of juridische zaken, of een achtergrond in een niet-olympische of paralympische sport is een pluspunt.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze kans om de stem van de Nederlandse topsporter te versterken? Bekijk dan de volledige vacaturetekst op de webpagina van de atletencommissie. 

Aanmelden

Ben jij de juiste kandidaat? Stuur dan tussen 11 september en uiterlijk 8 oktober je motivatiebrief en cv naar atletencommissie@nocnsf.nl. De selectieprocedure start na de Paralympische Spelen van Parijs, zodat ook deelnemers aan deze Spelen zich kunnen aanmelden.

Deel dit artikel op social media: