Doping Veilige Sport

Anti-doping

Wij vinden een dopingvrije sport erg belangrijk. De Atletencommissie denkt actief mee over het uitvoeren van anti-doping regels en bespreekt elk kwartaal samen met de Dopingautoriteit de knelpunten voor topsporters hierin. Denk hierbij aan wijzigingen in het dopingregelement zoals regels omtrent de whereabouts of veranderingen in de lijst van verboden middelen.

De Dopingautoriteit publiceert elk jaar een nieuwe versie van de dopinglijst. Deze is online en in de ‘Dopingwaaier App’ (zie AppStore) te vinden. Zo blijf je op de hoogte van de laatste veranderingen en kun je verschillende zaken gemakkelijk checken zoals:

  • Welke geneesmiddelen wel of niet zijn toegestaan.

  • De voedingssupplementen met een NZVT-keurmerk.

  • Jouw rechten en plichten rondom een dopingcontrole.

  • Het aanvragen van een dispensatie en de contactgegevens van de Dopingautoriteit.

Kunnen wij jou ergens bij helpen? Neem dan contact met ons op. Als Atletencommissie staan en gaan we voor een schone sport!

Voorbeeld inspanningen Atletencommissie

Naar aanleiding van een onterechte positieve test bij een topsporter heeft de Atletencommissie zich hard gemaakt voor het recht op een eerlijk en toegankelijk proces. We vinden het noodzakelijk dat een topsporter zijn onrecht moet kunnen bewijzen door middel van goede begeleiding en zo nodig financiële ondersteuning.

Samen met NOC*NSF, NL Sporter, ISR en VWS hebben we een bijdrageregeling in het leven geroepen. Kijk hier voor meer info.

Volg de Atletencommissie: