Integriteit BSR AGENCY

Integriteit

Topsport moet integer zijn. Gelijke omstandigheden en kansen, dat maakt het rechtvaardig. Het is essentieel dat topsporters hun sport kunnen uitoefenen in een veilige en eerlijke topsportomgeving.

Maar wat is een veilige en eerlijke topsportomgeving? En welke maatregelen kunnen bijdragen aan een veilige omgeving? Als Atletencommissie denken wij actief mee, zitten we in denktanks en stuurgroepen over integriteit en werken we mee aan richtlijnen over een veilig sportklimaat. We werken hierbij nauw samen met het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN). Bij het CVSN kun jij als topsporter altijd terecht met vragen, informatie en/of het melden van grensoverschrijdend gedrag in de sport.

Wil jij hier meer over weten en/of kunnen wij jou ergens bij ondersteunen op dit gebied? Neem dan vooral contact op. Wij gaan vertrouwelijk en zorgvuldig met jouw informatie om.

Voorlichting integriteit voor topsporters

Of een sporter nu aan het begin van een sportcarrière is of al aan de top staat: atleten trainen hard om doelen te bereiken, records te verbreken en de beste te worden. Het is belangrijk dat topsporters dat op een goede manier kunnen doen. Het gaat namelijk om verantwoord ontwikkelen om uiteindelijk eervol te presteren. Daarom heeft NOC*NSF de voorlichting integriteit voor topsporters ontwikkeld.

Volg de Atletencommissie: