Als je een bondsstatus hebt kom je in aanmerking voor een selectie aan voorzieningen. Deze zijn erop gericht dat jij je kunt focussen op sportieve prestaties met je coach, begeleidingsstaf en sportbond.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Bondsstatus? 

Sporters in topsportprogramma’s die vanaf 2017 geen financiering van NOC*NSF krijgen, kunnen na het behalen van een mondiale top-16 prestatie aanspraak maken op een Bondsstatus. De Bondsstatus wordt door jouw sportbond toegekend. De Bondsstatus geeft je toegang tot verschillende voorzieningen die door NOC*NSF worden aangeboden.

Minimale criteria voor toekenning van een Bondsstatus:

  • Het moet gaan om een senioren topsporter die op basis van zijn/haar leeftijd niet meer kan deelnemen aan mondiale jeugdevenementen.
  • Voor een topsporter in olympische en niet-olympische programma’s geldt als algemeen uitgangspunt dat de topsporter bij de eerste 16 is geëindigd op een WK, Olympische Spelen en/of een internationaal topsportevenement dat wat betreft het deelnemersveld en de geleverde competitie ten minste gelijkwaardig is aan een WK.
  • Voor topsporters in Paralympische programma’s geldt als algemeen uitgangspunt dat de topsporter bij de eerste 8 is geëindigd op een WK, Paralympische Spelen en/of een internationaal topsportevenement dat wat betreft het deelnemersveld en de geleverde competitie ten minste gelijkwaardig is aan een WK.
  • De topsporter volgt het trainings- en wedstrijdprogramma onder auspiciën van de bond en is lid van de nationale selectie van de bond.
  • Het trainings- en wedstrijdprogramma voldoet aan de eisen van een kwalitatief en kwantitatief mondiaal concurrerend programma.

De Bondsstatus wordt door jouw sportbond toegekend via een schriftelijke brief en heeft een looptijd van een jaar.

Voorzieningen en advies voor topsporters

Wij bieden sporters met een topsportstatus verschillende financiële en materiële voorzieningen. Hieronder zie je welke voorzieningen beschikbaar zijn voor topsporters met een A-, HP-, Selectie- of Bondsstatus.

Vragen? Neem contact op met Athlete Services.

Vragen? Neem contact op met Athlete Services.

athleteservices@nocnsf.nl

026-4834400