Visie en werkwijze prestatiegedrag en mentale gezondheid

Het is onze missie om (talentvolle) sporters én staf begeleiden met als doel mentaal optimaal te presteren, mentaal weerbaar te zijn en duurzaam mentaal gezond te blijven. Hierdoor kunnen coach en sporter omgaan met de uitdagingen die de topsportcontext met zich meebrengt.

Coördinator Prestatiegedrag en Mentale Gezondheid

Elk TeamNL centrum kent een Coördinator Prestatiegedrag en Mentale Gezondheid, opgeleid als GZ- of Klinisch Psycholoog. Deze coördinatoren dienen als eerste aanspreekpunt voor coaches, sporters en het TeamNL centrum voor vragen op het gebied van prestatiegedrag en mentale gezondheid. Zij beheren en coördineren het regionale netwerk bestaande uit sportpsychologen, GZ-psychologen, klinisch psychologen, neuropsychologen en psychiaters met ervaring in de topsportcontext, die op maat begeleiding van sporters, coaches en staf verzorgen.

De Coördinator Prestatiegedrag en Mentale Gezondheid verzorgt de intake en verwijst door voor de best passende begeleiding. Ook zijn zij tijdens spreekuren beschikbaar op de TeamNL centra of bereikbaar via onderstaande mailadressen.

Prestatie psychologen worden niet structureel ingezet in topsport-, opleidingsprogramma’s en campagnes, maar er wordt op indicatie gekeken wat de best passende inzet is binnen een programma, voor een individuele sporter of coach (staflid).

 

Hoofdexpert prestatiegedrag en mentale gezondheid: Eefje Raedts

Hoofdexpert prestatiegedrag en mentale gezondheid: Eefje Raedts

teamnlexperts@nocnsf.nl