Wat doet de adviseur lokale sport?

De adviseur lokale sport zet zich namens de gezamenlijk sport (alle sportbonden, NL Actief en NOC*NSF) in om de lokale samenwerking op het gebied van clubondersteuning te versterken. Om een beeld te krijgen van de rol die de adviseur lokale sport speelt en welke werkzaamheden daarbij horen, vind je hieronder praktijkvoorbeelden.

Oldenzaal: belang van clubondersteuning op de agenda

In de gemeente Oldenzaal zette adviseur lokale sport Tom van Veen samen met adviseur vitaliteit Bart van den Eijnde het belang van clubondersteuning op de agenda in de gemeente Oldenzaal en zorgde ervoor dat er meer tijd en middelen beschikbaar werden gesteld. In video hieronder vertellen Tom en Bart over hun aanpak.

Achterhoek: samenwerking acht gemeenten en acht sportakkoorden

Achterhoek in Beweging is een regionale samenwerking tussen acht gemeenten en acht sportakkoorden. Pascal en Elena vertellen hoe de verschillende partners (o.a. zorg, onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en sport) samen zorgen dat de kracht van bewegen in de Achterhoek dankzij dit initiatief steeds meer centraal staat.

Meer weten?

Wil je weten wat een adviseur lokale sport voor jouw club of gemeente kan betekenen? Voor meer informatie over de adviseurs lokale sport en de services voor clubs kun je contact opnemen met info@adviseurlokalesport.nl.

Meer informatie

-> Bekijk de animatie over het speelveld van de adviseur lokale sport