Coronavirus en sport

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat in ieder geval tot en met 27 april sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. 

Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen, op een buitensportaccommodatie. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Zwemles is mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Het kabinet wil per 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan zetten, als de cijfers rond het coronavirus zich gunstig blijven ontwikkelen. Premier Mark Rutte maakte wel het voorbehoud dat wanneer de cijfers de komende dagen toch tegenvallen, het kabinet op maandag 17 mei op de pauzeknop kan drukken. Zodra de versoepelingen definitief worden doorgevoerd, passen wij ons dossier met de FAQ en het protocol Verantwoord Sporten zo spoedig mogelijk aan. 

-> Lees hier de huidige maatregelen na