NOC*NSF Coronavirus en sport Sportverenigingen

Najaarsgolf corona begonnen, naleven basisadviezen extra belangrijk

15 oktober 2022
Najaarsgolf corona begonnen, naleven basisadviezen extra belangrijk

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt verder toe: de corona-najaarsgolf is begonnen. In de GGD-teststraten, in de verpleeghuizen en in de ziekenhuizen melden zich steeds meer mensen met een coronabesmetting. Daarom benadrukt het RIVM dat het nu extra belangrijk is om te testen bij klachten, thuis te blijven bij een positieve test en om de herhaalprik te halen.

Voor sportclubs is het belangrijk om de basisadviezen actief te communiceren naar leden en bezoekers van hun club. Er is een checklist voor sportclubs opgesteld om goed voorbereid te zijn op een nieuwe coronagolf en besmettingen te voorkomen. De checklist is verdeeld in vier categorieën: hygiëne, ruimte, ventilatie en communicatie.

Door het naleven van de basisadviezen zorgen we ervoor dat de druk op de zorg beperkt wordt.

Deel dit artikel op social media: