Sportdeelname Onderzoek Sportverenigingen Sportbonden

Sportdeelname in Nederland nog niet op niveau van voor de coronacrisis

17 juni 2021
Sportdeelname in Nederland nog niet op niveau van voor de coronacrisis

In mei heeft 35 procent van de Nederlanders niet gesport, in april van dit jaar lag dat aantal vier procent hoger, zo blijkt uit de maandelijkse Sportdeelname Index uitgevoerd door Kantar in opdracht van NOC*NSF. Het aantal Nederlanders dat wekelijks sport is afgelopen maand gegroeid, van 54% naar 57%. De sportdeelname is echter nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Normaal ligt het percentage Nederlanders dat sport zo’n vier procent hoger in deze periode van het jaar.

Door de versoepelingen van 19 mei mocht er onder andere weer binnen worden gesport, door jeugd tot en met 18 jaar zonder anderhalve meter afstand. De deelname onder 13 t/m 18-jarigen stijgt hierdoor in mei met zes procent ten opzichte van april.

De grootste stijging is te zien bij de leeftijdsgroep 19 t/m 30 jaar. Binnen deze groep sport 65% minstens een keer in de week, tien procent meer ten opzichte van een maand eerder. De toename binnen deze groep komt met name door de heropening van sportscholen.

Deel dit artikel op social media: