NSW Header 2023

NOC*NSF Nationale Sportweek 2023

Sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en ieder individu. Sport bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek willen wij zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen, ieder op zijn eigen manier.

Van 15 tot en met 24 september 2023 is de twintigste editie van de Nationale Sportweek. Uiteraard kan jij als gemeente, sportbedrijf, sportbond, sportclub of school weer meedoen. Tijdens de Nationale Sportweek maken (nieuwe) sporters laagdrempelig kennis met het sport- en beweegaanbod bij hen in de buurt! Doe jij ook mee? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Check jouw gemeente

In heel Nederland organiseren gemeentes, sportbedrijven en clubs activiteiten om jou op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen.

Omdat er letterlijk te veel activiteiten zijn om op te noemen, geven we hieronder een dwarsdoorsnede van het sportaanbod in de gemeentes per provincie. Deze lijst is verre van volledig, maar geeft een indruk van de mogelijkheden. Staat jouw gemeente er niet bij, dan kun je meestal terecht bij de sportafdeling van de gemeente of bij het lokale sportbedrijf.

Aftermovie NOC*NSF Nationale Sportweek 2022

Bekijk de aftermovie en herbeleef de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022! Ook vorig jaar deden gemeenten, bonden, sportclubs en scholen mee aan de Nationale Sportweek. Door het hele land waren activiteiten met als doel zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te sporten en bewegen. De host cities van 2022 waren Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Lelystad en Dordrecht.

EU Beactive

De Europese Week van de Sport

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport die sinds 2015 elk jaar plaatsvindt. Deze week is een initiatief van de Europese Commissie en heeft als doel om Europeanen bewust te maken van het belang van een actieve levensstijl. Sport en sportief bewegen leveren immers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de Europese burgers. In 2022 was het motto #BeActive: een boodschap die tientallen landen gezamenlijk uitdroegen, terwijl er tal van activiteiten werden georganiseerd.