Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en bewegen. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Samen voor meer bewegen

Nederlandse kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder goed. Net iets meer dan de helft van de kinderen beweegt voldoende. Naast dat sporten gewoon erg leuk en fijn is, heeft het ook een aantal andere voordelen voor een kind. Beweegt een kind genoeg, dan heeft dat een positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het niveau van fitheid en natuurlijk de gezondheid.

NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen bij kinderen. Daarom organiseren we op woensdag 21 september samen de 10@10 Challenge, met als uitgangspunt ‘elke dag 10 minuten bewegen’. De afgelopen jaren brachten we op deze manier al ruim 100.000 kinderen op de been.

10@10 Challenge

Op woensdag 21 september vindt om 10 uur de 10@10 Challenge plaats. Met sporters van TeamNL brengen we jouw leerlingen in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo ontdekken zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt!

Meedoen is super eenvoudig!

  • Schrijf jouw klas kosteloos in via het inschrijfformulier
  • Ontvang per mail een toolkit met o.a. een video van onze topsporters voor op het digibord en de bijbehorende handleiding.
  • Doe tijdens de Nationale Sportweek de 10@10 Challenge met jouw klas.
  • Maak een foto of video tijdens de 10@10 Challenge, tag @10at10 en gebruik de hashtags #10at10 & #sportdoetietsmetje. Plaats alleen foto’s / video’s als dit mag zonder de privacy van de kinderen te schenden. Kun jij het niet online delen, deel de foto / video via sara.sportweek@nocnsf.nl om alsnog kans te maken.

10@10 Challenge opnemen bij jou in de klas?

Wat moet je doen?

  • Geef bij jouw aanmelding aan dat je mee wilt doen aan de opnames van de 10@10 Challenge 2022.
  • Houd rekening met een opnames bij jou in de klas op woensdag 1 juni (hele dag).
  • Wij filmen de 10@10 Challenge in vier blokken van 45 minuten. Onze voorkeur gaat uit naar een opname op het schoolplein, een opname in de speelzaal en twee blokken opnames in de klas.
  • Het is mogelijk om verschillende klassen te combineren voor de opnames.
  • De definitieve tijden van de opnames gaan in overleg met jou en de beschikbaarheid van onze TeamNL'ers.

Check bij ouders/verzorgers of jouw leerlingen herkenbaar in beeld mogen komen. Wij zullen voorafgaand aan de draaidag een formulier met je delen waarin ouders/verzorgers toestemming geven voor de opnames.

Wil jij deze kans niet aan jou, de basisschool en jouw leerlingen voorbij laten gaan? Meld jouw klas dan snel aan! Wij kiezen onder de eerste vijftig aanmeldingen van basisscholen een winnaar!

Wanneer doe je de 10@10 Challenge?
Op woensdag 21 september, tijdens de Nationale Sportweek, is het Scholendag. Het is het leukste als jij op die dag samen met jouw klas om 10 uur de 10@10 Challenge meedoet. Past dat niet in je programma? Plan ‘m dan vooral op een andere dag in!

Tot wanneer kun je je inschrijven?
Tot en met woensdag 21 september kun je je inschrijven. Na de inschrijving ontvang je direct de toolkit met daarin o.a. de handleiding en de video.

Leuk feitje

Wist jij dat elk jaar op de laatste vrijdag van september de European School Sport Day (ESSD) van de Europese Sportweek wordt gehouden? In heel Europa staat dan sporten op school centraal.