Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen  kan  genieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op.  Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Op woensdag 23 september, tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, is het Scholendag. Het is natuurlijk het leukste om met zoveel mogelijk scholen tegelijkertijd in beweging te komen, daarom hebben we twee super gave scholenprogramma's:

Basisschoolprogramma 10@10

Voor de lagere scholen is dat de 10@10 Challenge. Met niemand minder dan Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof, Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Laurine van Riessen, brengen we jouw leerlingen in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo ontdekken zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt!

Sportcollege

Voor het middelbare onderwijs staat eveneens op woensdag 23 september het allereerste NOC*NSF Sportcollege gepland. Niemand minder dan Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof, Celeste Plak en Roy Meyer worden door Tessa Veldhuis, voormalig Nederlandse rugby sevens-international, aan de tand gevoeld. Zij bespreekt diverse onderwerpen met de topsporters, zoals persoonlijke ontwikkeling, omgaan met tegenslagen, het stellen van doelen en nog veel meer.