Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september laten we heel Nederland zien dat iedereen  kan  genieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op.  Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Samen voor meer bewegen

Nederlandse kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder goed. Zo beweegt net iets meer dan de helft van de kinderen voldoende en dat is niet heel veel. Naast dat sporten erg leuk en fijn is, heeft het ook een aantal andere voordelen voor kinderen. Beweegt een kind voldoende, dan heeft dat positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het niveau van fitheid en natuurlijk de gezondheid.

NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen bij kinderen. Daarom organiseren we op woensdag 22 september samen de 10@10 Challenge, met als uitgangspunt ‘elke dag 10 minuten bewegen’. De afgelopen jaren brachten we op deze manier al ruim 100.000 kinderen op de been.

10@10 Challenge

Op woensdag 22 september vindt de 10@10 Challenge plaats. Met een aantal bekende sporters brengen we jouw leerlingen in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo ontdekken zij in 10 minuten verschillende soorten sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt!

Meedoen is super eenvoudig!
1. Schrijf jouw klas in via het inschrijfformulier
2. Ontvang per mail een toolkit met o.a. een video van onze topsporters voor op het digibord en de bijbehorende handleiding.
3. Doe tijdens de Nationale Sportweek de 10@10 Challenge met jouw klas.
4. Maak een foto of video tijdens de 10@10 Challenge, tag @10at10 en gebruik de hashtags #10at10#BeActive #sportdoetietsmetje. Plaats alleen foto’s / video’s als dit mag zonder de privacy van de kinderen te schenden. Kun jij het niet online delen, deel de foto / video via sara.sportweek@nocnsf.nl om alsnog kans te maken. We kiezen een winnaar zonder dit beeld online te delen.

Wanneer doe je de 10@10 Challenge?
Op woensdag 22 september, tijdens de Nationale Sportweek, vindt de 10@10 Challenge plaats. Het is het leukste als jij op die dag samen met jouw klas aan de 10@10 Challenge meedoet. Past dat niet in je programma? Plan ‘m dan vooral op een andere dag in!

Tot wanneer kun je je inschrijven?
Tot en met woensdag 22 september kun je je inschrijven. Na de inschrijving ontvang je direct de toolkit met daarin o.a. de handleiding en de video.

Leuk feitje
Wist jij dat elk jaar op de laatste vrijdag van september de European School Sport Day (ESSD) van de Europese Sportweek wordt gehouden? In heel Europa staat dan sporten op school centraal.