Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 lieten we heel Nederland zien dat iedereen  kan  genieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op.  Kortom: ‘sport doet iets met je’. (Weghalen: Dat is ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!)

Samen voor meer bewegen

Nederlandse kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder goed. Zo beweegt net iets meer dan de helft van de kinderen voldoende en dat is niet heel veel. Naast dat sporten erg leuk en fijn is, heeft het ook een aantal andere voordelen voor kinderen. Beweegt een kind voldoende, dan heeft dat positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het niveau van fitheid en natuurlijk de gezondheid.

NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen bij kinderen. Daarom organiseren we op woensdag 22 september samen de 10@10 Challenge, met als uitgangspunt ‘elke dag 10 minuten bewegen’. De afgelopen jaren brachten we op deze manier al ruim 100.000 kinderen op de been.

10@10 Challenge terugkijken

Op woensdag 22 september vond de 10@10 Challenge plaats. Met een aantal bekende sporters brachten we leerlingen in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo ontdekten zij in 10 minuten verschillende soorten sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt!

Heeft jouw klas of school de challenge nog niet gedaan of wil je hem vaker in de klas doen? De 10@10 Challenge is terug te kijken via Youtube, want bewegen in de klas is ook na de NOC*NSF Nationale Sportweek ontzettend belangrijk!

Save the date en blijf op de hoogte!

Wil jij als allereerste op de hoogte zijn van de nieuwe datum van de NOC*NSF Nationale Sportweek en de 10@10 Challenge 2022? Schrijf je dan nu in voor de save the date en blijf op de hoogte! [Button: Blijf op de hoogte] [Note voor Tom: graag een nieuwe inschrijflijst maken, zodat mensen zich opnieuw kunnen inschrijven en niet de melding krijgen dat ze al ingeschreven staan]

Laat je inspireren

Ter ere van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 lanceerde wij een digitale terugblik ‘Sport doet iets met je’. In dit digitale magazine lees je inspirerende verhalen van onze host cities, maar wordt er ook samen met LO-docent Petra Leijten van Openbare Basisschool (OBS) De Sluis in Lelystad teruggekeken op de 10@10 Challenge. 

Leuk feitje

Wist jij dat elk jaar op de laatste vrijdag van september de European School Sport Day (ESSD) van de Europese Sportweek wordt gehouden? In heel Europa staat dan sporten op school centraal.