Header Scholen

Doe mee met de 10@10 Challenge

De 10@10 Challenge is een supertof beweegprogramma waarin TeamNL-sporters Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Maureen Ellsworth met een basisschoolklas in 10 minuten 10 verschillende sporten ontdekken. Van dribbelen met een basketbal, tot de schoolslag bij zwemmen en het serveren bij tennis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de communicatietoolkit met daarin de 10@10 Challenge 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarom meedoen als school?

  • Leerlingen in beweging brengen.

  • Positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, niveau van fitheid en gezondheid.

  • Leuke activiteit voor de hele klas.

  • Toegang tot de campagne toolkit.

Bekijk de 10@10 Challenge’

Klik op de video hiernaast om de 10@10 Challenge te bekijken. Op vrijdag 15 september om 10.00 uur openen meer dan duizend basisscholen in Nederland de Nationale Sportweek met de 10@10 Challenge. Het is daarom het leukste als jij ook op dat moment samen met jouw leerlingen aan de 10@10 Challenge meedoet. Past dat niet in je programma? Plan ‘m dan vooral op een andere dag of tijdstip. Zo kun je als BSO ook meedoen.

Nsw Article Header

Samen voor meer bewegen

Nederlandse kinderen bewegen steeds minder goed. Net iets meer dan de helft van de kinderen beweegt voldoende. Dat is te weinig. Sporten is niet alleen erg leuk en fijn is, het heeft ook een positief effect op motorische vaardigheden, fitheid en natuurlijk de gezondheid van kinderen. NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese Week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen bij kinderen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten rondom de Nationale Sportweek.

Leuk feitje

Wist jij dat elk jaar op de laatste vrijdag van september de European School Sport Day (ESSD) van de Europese Sportweek wordt gehouden? In heel Europa staat dan sporten op school centraal.