Topsport en persoonlijke ontwikkeling

Wat is een Atleet Management Systeem (AMS)?

Het Atleet management systeem (AMS) is een geavanceerd en flexibel online platform ten behoeve van de ondersteuning van de dagelijkse trainingsomgeving binnen de Nederlandse Topsport- en Opleidingsprogramma's. Het is speciaal ontworpen om de prestaties en het welzijn van sporters te monitoren en te optimaliseren. Door middel van het koppelen van verschillende technologieen en tools, vormt het AMS een centraal punt voor alle activiteiten en informatie met betrekking tot een sporter.

 

Belangrijke kenmerken van een AMS:

 1. Gegevensverzameling en -analyse:
  1. Training en prestaties: Het systeem verzamelt gegevens over trainingssessies, wedstrijden en fysieke prestaties. Deze data kunnen worden geanalyseerd om trends te identificeren en om de effectiviteit van trainingsprogramma's te evalueren.
  2. Gezondheid en welzijn: Informatie over slaap, voeding, mentale gezondheid en andere welzijnsindicatoren wordt bijgehouden om een holistisch beeld van de atleet te krijgen.
 2. Personalisatie en individualisering:
  1. Gepersonaliseerde trainingsschema's: Coaches kunnen trainingsprogramma's op maat maken op basis van de specifieke behoeften en doelen van elke atleet
  2. Specifieke aanbevelingen: Op basis van de verzamelde data kunnen aanbevelingen worden gedaan voor herstel, voeding en preventieve maatregelen tegen blessures.
 3. Communicatie en samenwerking:
  1. Realtime updates: Sporters, coaches en experts kunnen direct communiceren en updates delen over trainingsplannen, wedstrijden en andere relevante informatie.
  2. Feedback en aanpassingen: Coaches en experts kunnen direct feedback geven op prestaties en trainingssessies, en indien nodig aanpassingen maken aan de schema's.
 4. Blessurepreventie en revalidatie:
  1. Monitoring van fysieke belasting: door de fysieke belasting van atleten te monitoren, kunnen er vroegtijdig signalen van overbelasting herkend worden en zo blessures helpen voorkomen.
  2. Revalidatiebeheer: Het systeem kan het traject rondom revalidatie of return-to-play bijhouden en de voortgang van geblesseerde sporters volgen, wat bijdraagt aan een veilig en efficiënt herstelproces.
 5. Administratieve functionaliteit en continuïteit
  1. Beheer van sportersprofiel: alle relevante informatie over sporters, zoals medische dossiers, voortgang, en prestaties wordt centraal opgeslagen.
  2. Continuïteit: Door het opbouwen van de data op 1 plek, kan dit gemakkelijk worden overgedragen aan nieuwe coaches of experts die aan de staf worden toegevoegd.
 6. Integratie met andere systemen
  1. Het AMS kan goed worden geïntegreerd met heel veel andere technologieen en tools, zoals wearables en fitnessapps, om een nog completer beeld te krijgen van de sporter.Waarom is een AMS belangrijk voor de Nederlandse Topsport?

In de competitieve wereld van topsport is het cruciaal om elke mogelijke voorsprong te benutten. Een AMS biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden om de Nederlandse Topsport te ondersteunen in de ambitie om bij de Top-10 meest succesvolle topsportlanden in de wereld te behoren. Het is een hulpmiddel in de moderne sportwereld, waar precisie, efficiëntie en gedetailleerde inzichten het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen.

Succesfactoren


Case studies/Mogelijkheden
Data beveiliging en Privacy
Gebruikersbeheer