Week van de Scheidsrechter 2021

Het nieuwe sportseizoen is gestart. De coronacrisis is helaas nog niet voorbij, maar gelukkig mogen we weer samen sporten en starten ook de competities weer. Daarbij zijn onze scheidsrechters, juryleden en andere officials onmisbaar!

Net als voorgaande jaren organiseren NOC*NSF en sportbonden samen de ‘Week van de Scheidsrechter’. Hét moment waarop de sportwereld alle scheidsrechters, juryleden en andere officials massaal bedankt voor hun inzet.  

De Week van de Scheidsrechter vindt dit jaar plaats van 25 september tot en met 3 oktober. Veel sportbonden doen mee aan de Week van de Scheidsrechter. Want, ook al zou het eigenlijk heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters en juryleden waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen is nog steeds op zijn plaats. Bovendien helpt de Week van de Scheidsrechter sportbonden om deze mooie vrijwilligerstaak in de spotlight te zetten en, daar waar het aantal officials aan de lage kant is, nieuwe mensen enthousiast te maken voor deze belangrijke functies.

NOC*NSF en een groot aantal sportbonden ontwikkelen dit jaar samen een mooie campagnevideo die laat zien hoe onmisbaar scheidsrechters, juryleden en andere officials zijn. Door deze video in aanloop naar de Week van de Scheidsrechter gezamenlijk te delen willen we zoveel mogelijk sportclubs en sporters aanmoedigen om al hun scheidsrechters juryleden en andere officials tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje te zetten!