Q&A Vraag het de TeamNL-arts

Door de samenwerking met Zilveren Kruis kun jij vanaf nu dus ook met jouw vragen terecht bij de TeamNL-arts. Bijvoorbeeld als je eigenlijk weer meer wilt bewegen, maar vooraf advies zoekt om blessures te voorkomen.

Lees hieronder met welke vragen je terecht kunt bij onze TeamNL-artsen:

  • Bij Zilveren Kruis kun je een vergoeding krijgen voor een blessure- of herhalingsconsult bij een sportarts. Bij een gecontracteerde zorginstelling krijg je 100% vergoed. Je hebt wel een verwijzing nodig voor de sportarts.

   Kijk hier voor meer informatie.

  • De TeamNL-arts is een sportarts die als medisch specialist gespecialiseerd is in aandoeningen en klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De TeamNL-arts is altijd verbonden aan één van de TeamNL-topsportprogramma’s van NOC*NSF. Samen met de begeleidingsstaf rondom de programma’s (coach, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen) werken ze intensief samen om de topsporters zo optimaal en gezond mogelijk te laten presteren.

   Alle TeamNL-(para)medici zijn vaak dicht bij de trainingslocaties van de topsporters gevestigd. De TeamNL-arts werkt hoofzakelijk met topsporters, de sportarts is er voor elke Nederlander die met plezier wil bewegen en sporten.

  • Sportartsen zijn werkzaam bij sportmedische instellingen (sportmedisch adviescentrum of een sportgeneeskundige afdeling). Deze zijn te vinden in heel Nederland dus er is er altijd wel een in de buurt. Kijk hier waar ze te vinden zijn.

  • Een sportkeuring is een sportmedisch onderzoek dat je gezondheid en je belastbaarheid in beeld brengt. Het helpt je zo veilig en verantwoord mogelijk je sport te beoefenen. Je kunt het onderzoek zo uitgebreid laten doen als jezelf nodig vindt.

   Een sportmedisch onderzoek wordt geadviseerd aan beginnende sporters, intensieve sporters, maar ook aan patiënten met chronische ziekten. Wil je weten welk onderzoek bij jou past? Kijk dan hier voor meer informatie.

  • Een sportmedisch onderzoek wordt door de meeste zorgverzekeraars voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De kosten van een sportmedisch onderzoek kunnen verschillen per sportmedische instelling. Wil je weten wat de vergoeding is vanuit jouw verzekering, check dat dan vooraf.

   Een overzicht van alle verzekeraars vind je hier.

   Bij Zilveren Kruis krijg je een vergoeding voor een sportmedisch onderzoek, een sportkeuring of een inspanningsonderzoek. Met een aanvullende verzekering krijg je maximaal €200,- per kalenderjaar vergoedt. Je hebt geen verwijzing nodig. Voor meer informatie kijk dan hier.

  • Een sport die je leuk vindt blijf je langer doen. Weet je nog niet welke sport je leuk vindt? Doe dan de sportwijzer!