Opbouw traject Sporttop

Sporttop, uitvoeringspartner van TeamNL@work, begeleidt jou bij vragen over jouw leven na(ast) de topsport. Zij bieden jou een traject op maat aan. Dit start altijd met een gesprek om te bepalen welke hulpvraag jij hebt. De opbouw van een traject ziet er als volgt uit:

 

1. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

In deze fase krijg je door middel van oefeningen en vragen inzicht in jouw eigen gedachten, overtuigingen, rollen en patronen en waar deze jou mogelijk belemmeren. Deze vragen geven jou meer zicht op wie jij bent, niet alleen als topsporter.

 

2. Vertalen van jouw topsportkennis en -ervaring (topsportcompetenties) naar een maatschappelijke waarde.

Je gaat jouw competenties concreet vertalen en krijgt inzicht in hoe jouw jaren als topsporter relevant zijn voor een volgende stap in jouw maatschappelijke carrière.

 

3. De volgende stap: oriëntatie op de maatschappij en arbeidsmarkt.

Hoe ziet de wereld eruit buiten de sport? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Welke richtingen, branches, functies en rollen?

 

4. Arbeidsmarkt oriëntatie en benadering

Je gaat jouw eigen netwerk in kaart brengen en leren hoe je die kunt benaderen én uitbreiden. Concreet komen er misschien al gesprekken of bedrijven op je pad en je krijgt persoonlijk advies en ondersteuning hoe hiermee aan de slag te gaan. De ontwikkeling van een cv, LinkedInprofiel en/of netwerkgesprekken kunnen hier een onderdeel in zijn.