Topsport en onderwijs

Voor (talentvolle) sporters met een van deze topsportstatussen:

  • A-status
  • HP-status
  • Selectiestatus
  • Bondsstatus
  • Beloftestatus
  • Nationaal Talent (NT-) status
  • Internationaal Talent (IT-) status

Topsport en onderwijs

Het is belangrijk dat topsporters hun sportloopbaan kunnen combineren met onderwijs. Elke fase van onderwijs heeft daarom faciliteiten die helpen om de combinatie sport en onderwijs makkelijker te maken. Altijd afgestemd op niveau, vaardigheden en ambities. Zo is er de regeling flexibel onderwijs en topsport (FLOT).

We geloven in de beste sporters, coaches en specialistische begeleiding in een gecentraliseerde trainingsomgeving vanaf acht jaar voor het podium. Hiervoor werken we samen met vijf (topsport)organisaties die door NOC*NSF zijn geaccrediteerd als TeamNL centrum.

Meer informatie over topsport en onderwijs vind je op deze pagina
Topsport en onderwijs

TeamNL@work magazine

Benieuwd naar ervaringen van TeamNL sporters over de combinatie topsport en onderwijs? Bekijk dan het digitale TeamNL@work magazine. 

TeamNL@work magazine

“Ik vind het belangrijk om mezelf ook op andere gebieden te blijven ontwikkelen, naast mijn topsportcarrière. Dat zorgt voor een prettige afwisseling en rust in mijn hoofd.”

TeamNL sporter

Contact

Heb je vragen over topsport en onderwijs? Neem dan contact op via teamnlatwork@nocnsf.nl

Neem contact op

Ondersteuning studiebegeleiders TeamNL Centra

De studiebegeleiders zijn aangesteld bij de TeamNL centra op basis van door TeamNL opgestelde kwaliteitseisen en criteria om je te helpen om de combinatie topsport & onderwijs goed in te richten.

Dit kun je verwachten van de studiebegeleiders aan de TeamNL centra:

De studiebegeleiders voeren werkzaamheden uit in lijn met de visie duale ontwikkeling. Daarbij staat de ontwikkeling en verbetering van (talentvolle) sporters centraal. Studiebegeleiders streven naar zelfstandige sporters die in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen en zelf keuzes kunnen maken. Om dit te bevorderen, werken de studiebegeleiders vanuit een vraag-gestuurde aanpak. Je kunt daarom voor een individueel (intake) gesprek bij de studiebegeleider terecht. Daarnaast geven de studiebegeleiders ook voorlichtingsbijeenkomsten/webinars over het thema topsport en onderwijs.

Studiebegeleiders die werken voor de TeamNL centra worden gefaciliteerd bij hun kennisontwikkeling, passend bij de topsportcontext en bij de interdisciplinaire manier van werken. Intervisie voor de studiebegeleiders wordt vanuit TeamNL gefaciliteerd om kennisdeling te stimuleren, zodat voor elke (talentvolle) sporter de juiste studiebegeleiding ingeregeld kan worden.