Pexels Maria Lindsey Content Creator 11089663

omdat we geloven in de kracht van sport

De kracht van sport. Het is ongrijpbaar, als een stukje magie. Het is verbindend, uitdagend en vertrouwd. Een vlammetje dat passies kan aanwakkeren. Iets dat onder de juiste omstandigheden, kan bloeien voor íedereen.

In ons land kan het. Hier zijn de mogelijkheden en kansen. In de zaal, op het beton, ijs, gravel of gras. In het water of in het bos. Hier kunnen álle generaties genieten. Als sporter of supporter. Met goede trainers en coaches. Met sportieve supporters en inspirerende vrijwilligers. Samen creëren we plekken die voelen als thuis. Gezond, duurzaam en veilig. Plekken waar we de beste versie van onszelf zijn. En die de bodem vormen voor unieke prestaties.

Wij bouwen aan dat fundament. Het fundament dat heel Nederland plezier laat beleven aan sport en sportief bewegen. Wij, als vereniging van bonden. Wij, als sector. Met elkaar gaan we op weg naar dagelijks sportplezier voor iedereen.

Om de hoek, in de buurt, in de wijk en in het stadion. In jouw eigen dorp, gemeente of stad. Samen op weg als individu, als team of als land. Samen door de kracht van sport op weg naar een gelukkiger, gezonder en sterker Nederland.

Lees de Sportagenda 2032 (pdf)