Pexels Mary Taylor 5896807

Onze ambitie

Om de kracht van sport in de samenleving optimaal te benutten, hebben we de ambitie om het sportiefste land ter wereld te worden. Een ambitie die inspireert, raakt, verbindt en richting geeft. Het vormt bovendien een goede basis voor samenwerking en de gewenste integrale strategie. Het realiseren van de ambitie is immers de optelsom van alle verschillende aandachts- en expertisegebieden binnen de sportsector.

Onze ambitie is bovenal een prikkel om het beste uit onszelf te halen. Geïnspireerd door de grondlegger van de moderne Olympische Spelen, Pierre de Coubertin:

The important thing in life is not to triumph but to compete, not to victory but combat, not to have vanquished but to have fought well, not winning but taking part.

Het beste uit onszelf

De strijd is belangrijker dan winnen. De maximale prestatie leveren en het beste uit jezelf en elkaar halen is belangrijker dan winnen. Dat brengt ons iedere dag een stap dichter bij het realiseren van onze ambitie om het sportiefste land ter wereld te worden. Dat betekent concreet:

In 2032 heeft iedereen, in alle levensfasen en op alle ambitieniveaus, dagelijks sportplezier. Bovenal door zelf en samen te sporten, te excelleren in sport of sportief te bewegen, maar ook als vrijwilliger, professional en supporter in een sociaal-veilige, gezonde en duurzame omgeving. Verrijkt door waardevolle topsport.

Deze integrale ambitie vormt de basis van de Sportagenda 2032.