Voor alle sporters die niet in het bezit zijn van een A-, HP- of Selectiestatus biedt Zilveren Kruis een zorgverzekering aan die extra dekkingen op het gebied van sport en bewegen heeft. Leden van de nationale sportbonden kunnen er via hun sportbond gebruik van maken. Als een sportbond geen eigen collectief heeft, dan kunnen sporters deelnemen aan het collectief van NOC*NSF. Zilveren Kruis is gezondheidspartner van NOC*NSF. 

Veelgestelde vragen

  • De zorgpolis sluit je af via jouw sportbond. Kijk op zk.nl/sport of jouw sportbond ertussen staat. Vind je je bond niet? Klik dan in het rijtje het collectief van NOC*NSF/overige sportbonden aan.

  • De polis is voor alle sporters die zijn aangesloten bij een sportbond maar niet beschikken over een A-, HP- of Selectiestatus. Ben jij een van deze vele sporters? Dan kan je meedoen. Je profiteert dan van 10% korting op de aanvullende verzekeringen en een gratis sportpakket als je tenminste een aanvullende verzekering met 1 ster kiest.

   Heb jij wél een A-, HP- of Selectiestatus? Dan kom je in aanmerking voor de Topsportpolis.

  • Ja. Ook gezinsleden (partner en kinderen) kunnen gebruikmaken van de Nationale Sportpolis.

  • Check altijd vooraf op zk.nl/vergoedingen de dekking van de polis. Je vindt daar ook de Gezond en Fitbundel: zeven preventieve dekkingen in één budget. In het collectief van NOC*NSF en dat van de bonden is het maximale bedrag dat je kan besteden in deze bundel zelfs extra hoog. Check ook altijd of jouw zorgverlener afspraken heeft gemaakt met Zilveren Kruis.

  • Bekijk op zk.nl waar je met maximale vergoedingen terecht kan voor zorg.

  • Het declareren van zorg gaat in de meeste gevallen direct van de zorgaanbieder naar Zilveren Kruis. Alle informatie over declareren vind je bij Zilveren Kruis.

  • Als je niet bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente ('residentie') en niet belastingplichtig bent in Nederland (officieel heet dat 'rechtsgrond' in Nederland) dan heb je geen recht op de Nationale Sportpolis omdat je geen premie in Nederland betaalt.

   Heb je wel Nederlands zorgverzekeringsrecht? Dan kan je meedoen. Instappen kan elk jaar tot eind januari als je tenminste voor 31 december je oude verzekeraar hebt opgezegd. Word je binnenkort 18 jaar oud of kom je uit militaire dienst? Dan kan je zelfs tussendoor instappen. Kijk op zk.nl.

Sportieve Zorgverzekering