NOC*NSF Paralympisch

Europese rol Marc van den Tweel bij versterken paralympische beweging

21 juli 2022
Europese rol Marc van den Tweel bij versterken paralympische beweging

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF, zal zich op Europees niveau gaan bezighouden met strategische partnerships voor het Europees Paralympisch Comité.

Van den Tweel is gekozen tot lid van de zogeheten Partnerships Working Group van het European Paralympic Committee (EPC). Hij richt zich met deze bestuurlijke werkgroep op het verstevigen en uitbreiden van de banden met overheden en ondernemingen. Doel is om hiermee verdere ontwikkeling en zichtbaarheid van de paralympische sport in Europa te bewerkstelligen.

Deze Europese rol sluit goed aan bij de taak van secretary general die Marc van den Tweel al vervult bij het Nederlands Paralympisch Comité. De NOC*NSF-directeur heeft veel ervaring in het opzetten van internationale cross-sectorale partnerships. Ook is hij al zo’n twintig jaar actief als vrijwilliger en professional op het gebied van wonen, werken, toegankelijkheid en sporten voor jongeren met een beperking. De paralympische beweging kan dan ook op zijn betrokkenheid en inzet rekenen.

Deel dit artikel op social media: