NOC*NSF Paralympisch Voel je thuis in de sport TeamNL

President IPC Andrew Parsons brengt bezoek aan Papendal

20 april 2022
President IPC Andrew Parsons brengt bezoek aan Papendal

(foto: André Cats, Andrew Parsons, Marc van den Tweel en Raymon Blondel op Papendal)

Andrew Parsons, de president van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) heeft afgelopen dinsdag een bezoek gebracht aan Sportcentrum Papendal. Parsons is in Nederland vanwege de Invictus Games en sprak op Papendal met Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF), Raymon Blondel (voorzitter van zowel het Nederlands als Europees Paralympisch Comité) en directeur topsport van NOC*NSF André Cats over de paralympische beweging in Nederland en Europa.

Andrew Parsons: "De kracht van sport is enorm en ook helend, iets wat ik de afgelopen dagen weer heb gezien tijdens de Invictus Games. Binnen de sport is de paralympische beweging een grote inspiratiebron om deze kracht te laten zien. En natuurlijk ook het plezier dat zoveel mensen eraan beleven"

"Daarom bespreek ik tijdens mijn bezoek aan Nederland de mogelijkheden die we hebben om de kracht van de paralympische beweging zo goed mogelijk te benutten en te zorgen voor optimale sportomstandigheden voor iedereen."

Marc van den Tweel: "Nederland wil graag een gidsland zijn voor de paralympische sport. De afgelopen Paralympische Spelen hebben we laten zien dat we dat kunnen."

"De topsport is ook hier weer van grote waarde als inspiratie voor iedereen met een beperking die graag wil sporten. Het is belangrijk om elkaar zowel op landelijks als internationaal niveau te blijven uitdagen om de paralympische sport en de kracht daarvan naar een hoger niveau te tillen."

Andrew Parsons spreekt deze week ook nog met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ontvangt van de Sportraad het uitgebrachte advies 'Gelijkwaardig en inclusief'.

Deel dit artikel op social media: