Topsport TeamNL TeamNL Experts Paralympisch Parijs 2024

Eelke van der Wal prestatiemanager paralympische sporten TeamNL

1 juni 2022
Eelke van der Wal prestatiemanager paralympische sporten TeamNL

Eelke van der Wal versterkt per 1 juni 2022 het High Performance Team van TeamNL als prestatiemanager paralympische sporten. Van der Wal verliet eind vorig jaar de KNWU waar hij twaalf jaar bondscoach paracycling was.

Eelke van der Wal: "Drie paralympische cycli heb ik mij vol passie ingezet voor de wielersport. Ik kijk terug op een mooie tijd en goede resultaten. Nu is het tijd om me verder te ontwikkelen en ik ben heel blij dat ik dat op deze positie kan doen."

"Ik ben trots op deze aanstelling en ik kijk uit naar de samenwerking met het High Performance Team, onder leiding van André Cats. Samen met alle bonden gaan we een nieuwe stap zetten in de ontwikkeling van de paralympische sport."

André Cats, directeur topsport van NOC*NSF: "Eelke heeft sinds 2009 enorme stappen gezet in paracycling. Hij heeft van Nederland een grootmacht gemaakt in de sport. Met de record medailleoogst in Tokio als kers op de taart. Met zijn expertise en visie is Eelke een waardevolle toevoeging op het High Performance Team van TeamNL."

Deel dit artikel op social media: