Topsport Paralympisch Talentontwikkeling

Zestig deelnemers aan twaalfde Paralympische Talentdag

4 april 2022
Zestig deelnemers aan twaalfde Paralympische Talentdag

Op zondag 3 april was er voor de twaalfde keer de Paralympische Talentdag op Papendal. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd voor iedereen tussen de 12 en 35 jaar met sportieve ambities en een lichamelijke of visuele beperking. Zestig deelnemers konden in vier sportrondes op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sporten en de talentcoaches van de sportbonden. Van roeien tot aan rolstoeltennis tot zitvolley tot aan atletiek.

In elke sportronde worden diverse oefeningen, testen en metingen gedaan om een goed beeld van de deelnemers en hun potentie voor de sport te krijgen. Na afloop van elke sportronde wordt met de deelnemers besproken wat hun mogelijkheden zijn binnen de desbetreffende sport en hoe ze aan de slag kunnen om zich binnen deze sport te ontwikkelen.

Chef de mission Esther Vergeer van Paralympisch TeamNL opende de dag en sprak de deelnemers toe: "Misschien is dit wel het startpunt van een mooie sportcarrière, een kans aanwezig waarin jij een sport vindt waarin je je kunt ontwikkelen tot een topsporter van de toekomst."

De Paralympische Talentdag is de afgelopen jaren succes geweest. Zo namen er aan de Paralympische Spelen in Tokio in 2021 maar liefst 23 sporters deel die zijn ontdekt op de TeamNL Paralympische Talentdag. Veertien van hen veroverde een medaille.

Deel dit artikel op social media: